home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Péntek, 2023. December 29.
20:00
Magyarkanizsa — házimOZi – edukatív filmvetítés
Film
Magyarkanizsa — házimOZi – edukatív filmvetítés

Helyszín: Ifjúsági Otthon, kisterem

Szervező: Magyarkanizsa Község Ifjúság Irodája

házimOZi – edukatív filmvetítés

Berlin felett az ég (1987) – német-francia filmdráma, 130 perc

rendező: Wim Wenders

Két angyal száll le Berlinben. Nem bibliai figurák vagy képeslapból kivágott alakok, hanem ócska lódenkabátot viselő, jótét lelkek, akik mindent tudnak az emberekről, de szinte semmit sem tehetnek értük.

Aztán az egyik angyal, megunva az angyali lét kívülállását, a valódi emberi életre lesz kíváncsi, s egy artistalány szerelméért emberré lesz. Mindeközben Berlinbe érkezik a híres színész, Peter Falk is, hogy egy világháborús thrillert forgasson.

A nyolcvanas évek közepén még kettészakított Berlinben játszódó – cannes-i rendezői díjjal kitüntetett – mű Wim Wenders filozofikus, spirituális szerzői filmje az évtized iskolateremtő alkotásává vált.

A mozigépész: Oláh Tamás

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..