home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Augusztus 17.
--:--
Magyarkanizsa — Szent István-nap és Újkenyér-ünnep
Ünnepség
Magyarkanizsa — Szent István-nap és Újkenyér-ünnep

Augusztus 17‒18. (szombat‒vasárnap)

Fő tér, kispark
Magyarkanizsa önkormányzatának szervezésében

Szent István-nap és Újkenyér-ünnep

Augusztus 20-a az államalapítás és Szent István király emlékünnepe.

Magyarkanizsa önkormányzata 2024-ben is olyan rendezvénysorozatot állított össze, amely mindegyik korosztály számára vonzó lehet.
Az augusztus 17-ei kiállításmegnyitót követően vasárnap várjuk az egész családot a városközpontba!
A megszokott minőségi zenei-szórakoztató tartalom mellett gyermekprogramok, bőséges étel- és italválaszték, gazdag kirakodóvásár gazdagítja a napot.
A rendezvényhez kapcsolódik a gyermekek hagyományos rajzpályázata (a beérkező alkotások ismét a Városháza előcsarnokában kapnak helyet) és a Legszebb kenyér felhívásunk is.

Augusztus 17. (szombat), 19.00 óra
Dobó Tihamér Képtár

neMEZEIm
Mezei Erzsébet önálló kiállítása

Nemez, a hagyományos kelme. Az életünket, ha ez nem is tudatosodik bennünk folyamatosan, őseink hagyatéka, tárgyi és szellemi útmutatása vezérli.

A hagyományokat átadták őseink. Felelősségünk, hogy ezt a ránk testált örökséget méltó módon hordozzuk, őrizzük és a megfelelő pillanatokban átadjuk gyermekeinknek. Rajtunk múlik, hogy ez a tiszta, évszázadokat kibírt, értékeit megőrző, nemes hagyomány, a nemez elvész -e a csillogó, csábító világ útvesztőjében, vagy a még fellelhető értékeink után nyúlunk és felmutatjuk. A feladatunk tehát világos: menteni, amit még lehet, merítve azt tárgyi vagy szellemi örökségünk bármely szegmenséből.” (Mezei Erzsébet képzőművész)

A kiállítás 2024. augusztus 30-ig látogatható a képtár rendes nyitvatartási idejében, augusztus 18-án, vasárnap pedig 16 és 20 óra között.

A belépés díjtalan.

Augusztus 18., vasárnap
8.30 óra: Katolikus szentmise a Szent Őrangyalok-templomban

9.45 óra: Kenyérszentelés a pravoszláv Szent Mihály Arkangyal-templomban

16.00–19.00 óra: Miénk a park! ‒ gyermekprogramok és kézműves foglalkozás a kisparkban a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, az oromi Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete és az Ősök Hangja civilszervezet közreműködésével

16.00-17.00 óra: A kaposvári Bábszíntér Vitéz László és az elátkozott malom című vásári bábjátéka
A molnár mester malmát megszállják az ördögök és a szellemek. Nem engedik megőrölni az emberek búzáját.
A Molinári bácsi megkéri Vitéz Lászlót, zavarja el az ördögöket és a szellemeket a malomból, aki némi gondolkodás után rááll. Kap egy zsák búzát, hogy őrölje meg a malomban. Vitéz László megpróbálja bevinni a zsákot a „majomba”, de sorra útját állják az ördögök…
Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, amelyet vásári mutatványok előznek meg.
Játssza: Pályi János

17.00 óra: A Buborék zenekar koncertje
A zenekar interaktív koncertshow-t hoz, amelynek keretében még a felnőtt közönség számára is lesz feladat, így tehát a koncert minden korosztálynak élményt jelent. A jó zenén kívül millió buborékkal is meglepik a gyerekeket, és a koncertre ellátogat egy igazán nagy buborék is: Buborék Berci alig várja, hogy próbára tegye a gyerekeket!

18.00‒18.30 óra: Ringató foglalkozás Hardi Klemm Katalinnal

18.00 óra: Feke Pál fellépése
Feke Pál Magyarország egyik legismertebb musicalszínésze. Több mint hetven musical és rockopera főszerepét játszotta el. Országos ismertséget az István, a király rockopera címszerepével nyerte el 2008-ban. Magyarország számos szakmai és közönségdíját magáénak tudhatja.
Feke Pál Magyarkanizsára az István, a király rockoperából hoz dalokat, de elhangzik még Máté Péter, Zorán egy-egy dala is.

18.45 óra: A Legszebb kenyér
verseny díjkiosztója

18.50 óra: a debreceni Kelet Brass Band színpadon kívüli show-ja
A Kelet Brass Band saját dalain kívül, örökzöldeket és mai modern slágereket szólaltat meg különleges hangszereiken.
Ezeket az átiratokat olyan sajátos és egyedi köntösbe öltöztetik, ami felejthetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak! A hét főből álló formáció több országos és nemzetközi utcazene verseny első helyezését és közönségdíját tudhatja magáénak.
A látványosság és a jó hangulat garantált!

19.20 óra: Ünnepélyes kenyérszegés: az új kenyér megszentelése, polgármesteri beszéd és kenyérosztás

20.00 óra: a Kelet Brass Band műsora

20.30 óra: A Vegas Show Band koncertje
Magyarország legkeresetteb partizenekara a Vegas Showband. Több mint húsz éve kötik össze a nevüket a minőséggel, a megbízhatósággal és az önfeledt szórakozással.
A Vegas Showband történetében forró hangulatú bulik, felejthetetlen táncos esték és rengeteg elégedett vendég található. Fontos számukra, hogy mind zeneileg, mind az előadásmódban kiegyensúlyozott, állandóan magas minőséget képviseljenek.
Az általuk megszólaltatott dalokat az eredetihez közel azonos hangzásban élheti át. 
A Vegas Showband megalakulása óta a „top40 band”, azaz nemcsak a jól ismert slágereket játsszák, hanem a mai slágerlisták élén taroló dalok közül is jónéhányat. Ettől válik izgalmassá és mindig frissé a Vegas Showband!

22.30 óra: Ünnepi tűzijáték

Ünnepeljünk együtt, közösségben!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..