home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Péntek, 2016. Június 24.
19:00
Magyarkanizsa — Sose halunk meg!
Film
Magyarkanizsa — Sose halunk meg!


A MaNDA, valamint a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében

MANDA FILMKLUB – NOSZTALGIAMOZI
Sose halunk meg! −
színes, magyar játékfilm, 86 perc, 1993

Koltai Róbert vállfaárusként vezet be minket egy olyan világba, ahol luxus nem nagyot álmodni, nem kitolni a saját határainkat. Erre tanítja unokaöccsét, amikor fogadásból megetet vele 8 krémest, és erre tanítja a nézőt is, hogy ahol 7 elfér, ott elfér 8 is, hisz élni kell, ha sose halunk meg!

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokása szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye értetlenül figyelte a nagy álmokat és kockázatot kergető nagybácsit…

Rendező: Koltai Róbert
A szereplők: Koltai Róbert, Szabados Mihály, Máté Gábor, Jordán Tamás, Lukáts Andor

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..