home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. November 09.
17:00
Magyarkanizsa — Sarnyai Béla: A réti tündér – könyvbemutató
Könyvbemutató
Magyarkanizsa — Sarnyai Béla: A réti tündér – könyvbemutató

Helyszín: József Attila Könyvtár, Koncz István-terem
Szervező: József Attila Könyvtár
 

Sarnyai Béla: A réti tündér – könyvbemutató
 

„Sarnyai Béla ‒ szépkoránál fogva vagy pont ennek köszönhetően? ‒ abban a kiváltságos helyzetben van a XXI. század rohanó tempójában is, hogy ismervén a fél évszázaddal vagy még korábban élt kanizsaiakat, a környékbelieket, írhat róluk.

Letehető a kötete által az asztalra az elmúlt századból átörökített jellemek, történetek, anekdoták garabollyal, számolatlanul mért kincse. Mindaz, ami szerves részeként egésszé varázsolja a szülőföldünket. Ezek a történetek pontosabban láttatják a Tisza mente emberének minőségét, gondolkodásmódját, tartását, lelki összetettségét, mint a legegzaktabb szociológiai tanulmányok.

A Sarnyai-féle történetekből nem csak színesedik, gazdagodik Kanizsa és a vidék ismérve, nem csak értékteremtés, de értékmentés is egyben. Nagy szó.”

A szerzővel Vörös Anna könyvtáros beszélget.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..