home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Hétfő, 2023. Május 15.
19:00
Magyarkanizsa — Nem élhetek muzsikaszó nélkül
Színház
Magyarkanizsa — Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Helyszín: Művészetek Háza

a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében

NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL

a Szabadkai Népszínház zenés vígjátéka

 

Rendező: László Sándor m. v.
Játsszák: Hajdú Tamás, Dedovity Tomity Dina, Vicei Natália, Körmöci Petronella, G. Erdélyi Hermina, Ralbovszki Csaba, Magyar Zsófia, Kalmár Zsuzsa, Kovács Nemes Andor, Baráth Attila, Pesitz Mónika / Grgić Nikoletta m. v., Budinčević Krisztián, Nyári Ákos, Rókus Zoltán
Cigányok: ifj. Kucsera Géza, Bíró Máté m. v., Cindel Norbert m. v., Csonka Ferenc m. v.
Dramaturg: Brestyánszki Boros Rozi
Zenei vezető: ifj. Kucsera Géza
Koreográfus és zenei válogatás: Virág György m. v.
 

Balázs, a fiatal kisbirtokos kúriáján már három napja tart a féktelen mulatozás. Cigányok húzzák talpalávalót, dől a bor, s már a kisbornyú levágására kerülne a sor... de a fiatal asszonyka, Pólika megelégeli férje tékozlását, és dacosan visszaköltözik nevelőanyáihoz, Zsani, Pepi és Mina nénihez. A léha Balázs megbékítené makacs feleségét, azonban ez nem oly könnyű feladat...

Móricz Zsigmond e könnyed és gondűző történettel a dzsentrik idilli világát idézi meg, amelynek színpadi változatában bőséggel akad élő zene, tánc és kacaj – valamint finom, habkönnyű szállal átszövi a szerelem.

A férfi- és női makacsság erőpróbája zajlik a színpadon, a párkapcsolat bonyolult voltát bemutatva. Mondhatnánk: házastársi pozícióharc. Ki viseli a nadrágot? Kinek milyen szerep jut a házasságban? A férfi mindig könnyebben engedi át magát a duhajkodásnak, a mulatozásnak, megbontva ezzel a vidéki élet egyhangúságát – némi joggal –, de a nők – szintén némi joggal – tartják a gyeplőt, lépnek a kocsifékre, harcolnak a rend fenntartásáért. Ez esetben is a család idős női tagjai teszik ezt, de úgy, hogy a férfi büszkeségén azért ne essen komolyabb csorba. Nem is esik, egy darabig… (Verebes Krnács Erika)

A belépőjegy ára 600 dinár.

Jegyek elővételben május 3-tól vásárolhatók a Cnesa OMI oktatási részlegének 15-ös számú irodájában.

Az előadás magyarkanizsai vendégjátékának támogatója Magyarkanizsa önkormányzata.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..