home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Szeptember 07.
18:00
Magyarkanizsa — NÉPkert Projekt II/II
Rendezvény
Magyarkanizsa — NÉPkert Projekt II/II

Helyszín: Népkert

Szervező: Streamlet Művészeti Egyesület 

NÉPkert Projekt II/II

A NÉPkert Projekt két problémára kíván egy csapással reagálni: a globálisan jelenlévő elmagányosodás jelenségére, illetve a természeti értékeinket érintő környezetbeli változásokra.

A parkjelleg megőrzését és a természeti kincsek védelmét kihangsúlyozva fogjuk felhívni a figyelmet az (inter)perszonális és természeti környezetünk ciklikusságára és védelmének fontosságára. A projekt során három művész hoz létre két szobrot, illetve szoborcsoportot, amiket a Népkert területén helyezünk el.

Az alkotásokat a landart stílus jellemzi majd, tehát természetes, újrahasznosított alapanyagokból készülnek. A landart további jellegzetessége, hogy az alkotásokon, végső helyszínükön, a természet, a környezet végzi el a végső simításokat, tehát a természetnek való kitettség, az idő folyamatosan változtatja, alakítja majd azokat. Második, egyben utolsó alkalommal Krajcsó Csenge és Toldi Lénárd alkotásait helyezzük el a Nagyparkban.

A Krajcsó Csenge és Toldi Lénárd alkotta művészpáros a Streamlet Művészeti Egyesület által szervezett 2023-as művésztelepen vett rész, az ott készült alkotásaikat az egyesület 10 éves évfordulójának alkalmából nyitott tárlaton mutatták be.

A vajdasági és magyarországi képzőművészek jelenleg Sopronban élnek és alkotnak. Munkájukkal a Népkert közösségszervező erejét, annak lehetőségeit szeretnék érzékeltetni ‒ a kiszáradás veszélyét párhuzamba helyezik a közösség megszűnésének kockázatával.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..