home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. November 09.
19:00
Magyarkanizsa — Kamarazenei koncert
Koncert
Magyarkanizsa — Kamarazenei koncert

Regionális Kreatív Műhely, próbaterem

a Regionális Kreatív Műhely szervezésében

Kamarazenei koncert

Lévai Aksin Laura – fuvola

Zoran Krajišnik – gitár

Műsoron: Telemann, Štatkić, Piazzola, Bartók....

Az egyik legrégebbi, ma is aktív, vajdasági kamarazenei kettős az újvidéki Lévai-Krajišnik duó (1999 óta), akiknek a fellépései mindig élményszámba mennek.

Ezúttal az európai klasszikusok mellett Bartókot és a fuvolisták számára elmaradhatatlan, a tangóhagyományra építő argentin Piazzola darabjait hallhatjuk.

Lévai Aksin Laura Szabadkán született, Újvidéken végezte a Zeneakadémiát, Párizsban specializált Patrick Gallois és Claude Lefebvre professzoroknál, több mesterkurzust végzett. Tagja volt az Újvidéki Operának, Kinka Rita kamaratriójának, a Synergia fúvószenekarnak, valamint a Musica Viva újzenei együttesnek. Franciaországi tartózkodása alatt állandó tagja volt a JEL Színháznak, Tickmayer Formátiónak és az Orléans Fuvolazenekarnak. Rendszeresen lép fel külföldön is.

Zoran Krajišnik Szarajevóban született, a belgrádi Zeneakadémián végzett és magisztrált.
Továbbképezte magát R. Aussel, K.Kotziolis, D. Russel, L. Triera professzoroknál. Első lemezét 16 évesen adta ki, szerzője a Musica da camera I. nevű fuvola-hegedű kiadványnak. Jelenleg az Újvidéki, Szarajevói és Banja Luka-i Zeneakadémia vendég tanára.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..