home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Hétfő, 2016. Augusztus 08.
--:--
Magyarkanizsa — Fürdő- és közösségépítő kaláka
Egyéb
Magyarkanizsa — Fürdő- és közösségépítő kaláka


Járás, Barátok kútja (Csordakút)

a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében

 

 

I. VAJDASÁGI FÜRDŐ- ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ KALÁKA

A fürdő- és közösségépítő kalákázás Székelyföldön kezdődött, azzal a céllal, hogy közösségi összefogással újítsák fel az elpusztult, elhagyott egykori népi forrásokat, fürdőket.

A kaláka egy ősi munkamódszer, amely a közösségi együttműködésre épül. Találkozás a tájjal, a tájban élő közösséggel, egymással, önmagunkkal.

A kanizsai szikes pusztaságban közösen létrehozott, népi hagyományokra épülő munkával egy olyan fürdőhelyet kívánunk megteremteni, ahol a végtelen tér, az időtlenség és a szabadság találkozik.
A tervek között szerepel medencék építése, pallóút és fedett stég építése, élőfűz-hűsölő kialakítása.

Meggyőződésünk, hogy az önkéntes, szeretetből fakadó, áldozatos és példaértékű munka értékmegőrző és -teremtő hatással van az egyénre, a közösségre és a tájra, mert a táj védelme és fejlesztése csak a tájban élő közösségekkel lehetséges!

A résztvevők számára napi három étkezést és szállást biztosítunk, az esti programot helytörténeti és kulturális előadásokkal, táncházzal tesszük izgalmassá.

És amire mindehhez még szükség van: építőanyagok- és élelemadomány, további szálláshelyek biztosítása, munkaeszközök biztosítása, kőműves és egyéb mester, aki szívesen segítené és irányítaná az önkéntesek munkáját, kreativitás, nyitottság, munkakedv, szorgos kéz, jókedv, együttműködés, elhatározás és szándék.

Elérhetőségeink: wemsical.serbia@gmail.com (a levél tárgya Kaláka),
Vígi László: +381-63-58-58-63 és Hajdú László: +381-65-973-0-902

Vázlatrajz: Tóth Vilmos


Az esemény Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/events/193750154361639

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..