home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szombat, 2023. Május 27.
09:00
Magyarkanizsa — Csládi Szabadegyetem
Előadás
Magyarkanizsa — Csládi Szabadegyetem

Helyszín: Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

a KárpátHáló Egyesület, a Felnőttképzők Regionális Hálózata és a Cnesa OMI szervezésében

CSALÁDI SZABADEGYETEM

A budapesti székhelyű KárpátHáló Egyesület a magyarországi Tempus Közalapítvány támogatásával, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családokért Felelős Államtitkára javaslatára ingyenes Családi Szabadegyetem ismeretterjesztő előadás-sorozatot hirdet a Magyarkanizsán és annak vonzáskörzetében élő magyar ajkú családok tagjainak.

A Családi Szabadegyetem kurzusai kétórás ismeretterjesztő előadásokból és azokhoz kapcsolódó gyakorlati foglalkozásokból állnak. A kurzusokon a jelentkező családok tagjai – nagyszülők, szülők és a 6–14 éves gyermekek ‒ együtt vesznek részt, együtt végzik el a gyakorlatokat. Így a családi közös élmények révén megerősödnek a családban a kapcsolatok, és azonosan értelmezhetővé válnak a családi közösség számára hasznos új ismeretek.

A heti rendszerességgel tartott foglalkozáson a kurzusok az alábbi témakörökben nyújtanak hasznos ismereteket: mindennapi életünk minősége, digitális írástudás, internethasználat, egészséges életmód, a zene világa, egy kulturális program közös megtekintése.

A Családi Szabadegyetem programját teljesítő résztvevők a KárpátHáló Egyesület oklevelét kapják meg az ünnepélyes záró rendezvényen.

A foglalkozások 2023. május 20-a és június 23-a között kerülnek megtartásra, heti rendszerességgel, főként szombat délelőtti időszakban.

A jelentkezés feltétele: a magyar ajkú családok legalább két generációhoz tartozó, legalább három tagjának együttes jelentkezése.

Május 27., szombat, 9.00 óra:

Gazdag Csaba előadása: Az internet biztonságos használata (IT eszközeink fajtái, védelme, készülék- és belépési biztonság, biztonságos kommunikáció, applikációk használata, a Google felhő biztonságos használata, dokumentumok biztonságos kezelése, az internetes álhírek kiszűrése, a Facebook biztonságos használata)

Pálfi Krisztián: Sportoljon együtt a család! (a rendszeres testmozgás élettani hatása, módja, generációs sajátosságai, séta, futás a szabadban, a családi, közös sportolás gyakorlata)

További információ és jelentkezés Búzás Hedvigtől kapható a 063/545-028-as telefonszámon vagy az edukacija@cnesa.rs ímélcímen.

A szabadegyetemre a családok mellett minden érdeklődőt örömmel várunk.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..