home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Szerda, 2023. December 06.
17:00
Magyarkanizsa — Bicskei Gabriella: Lordanya képpel – könyvbemutató
Könyvbemutató
Magyarkanizsa — Bicskei Gabriella: Lordanya képpel – könyvbemutató

Helyszín: József Attila Könyvtár, Koncz István-terem
Szervező: József Attila Könyvtár és a Forum Könyvkiadó Intézet 

Bicskei Gabriella: Lordanya képpel – könyvbemutató
 

Mandel Júlia egy szabadkai középosztálybeli nő. Mandel Barna Júlia bátyja. Pirkler András galerista. És egy eladandó kép 1913- ból vagy ’14-ből. Rajta a Margit híd, a Rózsadombról nézve ível át a Duna felett, jól kivehető utcák, kupolás épületek, talán Tihanyi Lajos festhette. Az emberek ezért a festményért küzdenek.

Peremvidéki homokalakok, csupa akarat mind. De a protonokra szedett detektívtörténet fölött mégis ott lebeg a metafizika, a szépség felfoghatatlan gyakorlatainak természetfelettisége. A gondolkodásnak pedig úgy kell elszakadnia mindattól, amit logikának és értelemnek nevezünk, úgy kell kiszabadulnia minden emberi kötelékből, hogy a dolgok új látószögben jelenjenek meg számunkra, mintha legeslegelső ízben vetülne rájuk fény. (Szilasi László)

A szerzővel Virág Gábor és Herédi Károly beszélget.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..