home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Péntek, 2023. Augusztus 11.
19:00
Magyarkanizsa — Az elmúlt száz év emlékei
Előadás
Magyarkanizsa — Az elmúlt száz év emlékei

Helyszín: Dobó Tihamér Képtár

A magyarkanizsai önkormányzat és a Cnesa OMI szervezésében

Az elmúlt száz év emlékei

A kispiaci Kőrösalji Tájház kiállítása a Dobó Tihamér Képtárban

A Szent István-nap és Újkenyér-ünnep kísérőrendezvénye

A tájház a Nagy család tulajdonában állt 1900 és 2010 között, jelenleg magánkézben van.

Magyarkanizsán is megcsodálhatjuk majd az egykori esküvők kellékeit, a méltán híres fekete menyasszonyi ruhát, ahogyan azokat a tárgyakat, amik a XX. század elejének tipikus paraszti életét jellemezték (az étkező, a tiszta szoba tárgyai, munkaeszközök, mindennapi használati tárgyak).

A tájház anyaga között találjuk a magyarkanizsai Fehér Anna (1925–2006) hagyatékát is. Fehér Anna a magyarkanizsai banki könyvelő egyetlen lányaként a városban élte életét, sosem ment férjhez, így hagyatéka Kispiacra került megőrzésre.

A kiállítás 2023. augusztus 25-ig látogatható a képtár rendes nyitvatartási idejében, augusztus 20-án, vasárnap pedig 16 és 20 óra között.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..