home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Március 23.
19:00
Magyarkanizsa — A világ közepén élni ‒ könyvbemutató borkóstolóval
Könyvbemutató
Magyarkanizsa — A világ közepén élni ‒ könyvbemutató borkóstolóval

Regionális Kreatív Műhely, próbaterem

A Regionális Kreatív Műhely szervezésében

A világ közepén élni ‒ könyvbemutató borkóstolóval

Beszélgetés és borozgatás Zelnik József A teremtés tatarozása című könyve kapcsán

A Magyar Művészeti Akadémia még egyetlen élő alapító atyjának, Zelnik Józsefnek legutolsó könyve ugyan valójában egy festményt, Hieronymus Bosch Ezeréves birodalom című hármas oltárát járja körül, de ebben a rejtélyes festményben létünk szinte összes titka megmutatja képét.

Nem is lehet ezt másképp, mint a borozás „eucharisztikájával” feloldva körbejárni és Bach élő muzsikájának éteri légkörében felülemelkedni hétköznapjaink kisszerűségén és tévedésein.

Egy érdekes beszélgetésre hívjuk Önöket, résztvevőként is, gyertyafényes asztaloknál ülve, a szerző által hozott kivételes minőségű borokat kóstolgatva, hogy ebben a zűrzavaros, kormos korban eligazodjunk az örök Szépség fényében.

„Alapvető kérdés, hogy a szeretetet helyezzük-e a Teremtés origójába vagy a bűnt, és ezáltal a szeretet egyesít-e bennünket vagy a bűn?”

„...Bosch elképzelése szerint az igazi tudás a szépség szeretője.”

A vendég: Zelnik József író, etnográfus, borász, a Magyar Bor Akadémia alelnöke

A beszélgetőtárs: Bicskei Zoltán

Az előadó: Mészáros Zsuzsa cselló

A belépés díjtalan, de a korlátozott létszám miatt kizárólag előzetes jelentkezéssel a 024/4879-200-as telefonszámon (délelőtt) vagy az rka@sks.co.rs ímélcímen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..