home 2024. május 09., Gergely napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2016. Május 19.
19:00
Magyarkanizsa — A sátán fattya
Színház
Magyarkanizsa — A sátán fattya

 
a Cnesa OMI, valamint a Zanotta-Art Kulturális és Művészeti Egyesület szervezésében
 
NAGY ZOLTÁN MIHÁLY:

A SÁTÁN FATTYA
 
Tóth Eszter: Tarpai Viktória (a Kárpátaljai Megyei Drámai Színház művésznője)
Ének: Zanotta Veronika
Rendező: Árkosi Árpád
 
Nagy Zoltán Mihály egy apró magyar falu lakóinak életét ábrázolva tárja elénk a megpróbáltatások, közös és egyéni tragédiák szövedékét.
Kárpátalján 1944 telén lányok, asszonyok népes csoportja indul útnak egy faluból, hogy a szolyvai gyűjtőtáborba elhurcolt férjeiknek, apáiknak, fivéreiknek kis karácsonyi csomagot vigyenek, hogy legalább pillantást vethessenek szeretteikre a drótkerítésen át. Az egyes szám első személyben beszélő Tóth Eszti is velük tart, hogy bátyját fölkeresse; erős szándéka azonban tragikus fordulatot ölt: részeg orosz őrkatonák megerőszakolják, és terhes marad.
 
Az őrület határára jutó, testileg-lelkileg összeroppanó lánynak kettős küzdelmet kell megvívnia: önmagával és a falu lakóival.
Önmagával, hogy a világra jövő csecsemőt, a „kis muszkát, a sátán fattyát" magamagával gyermekeként elfogadtassa, s a falu szájával, amely megesett lányként bánik vele.
 
Ezzel a csapásoknak koránt sincs végük: fiútestvérének halálhíre jön, hazatérő egykori szerelme idegenkedik tőle a rossz híre miatt, és előrevetíti árnyékát a kolhozszervezés, amely családját a függetlenségtől fosztja meg.
 
A produkció létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.
 
A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..