home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. Május 28.
19:00
Magyarkanizsa — A Róna Táncegyüttes előadása
Tánc
Magyarkanizsa — A Róna Táncegyüttes előadása

a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében
 
SZERELEM
TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS
a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ
Róna Táncegyüttesének előadása
 

Történetünk középpontjában fiatalok állnak, akik a 21. század teljes értékminőségében élik a mindennapjaikat. A gyorsuló idő és fogyasztói társadalom kiszolgáltatottjai. Nem látnak ki ebből, a cukormáz teljesen befedte az értékítéletet. Coca-Cola ízű.
 
Főhősünk a fiú, aki folyamatosan fényképez, kiváncsi az őt körülvevő világra. Összeismerkedik a lánnyal, utcán, véletlenül, ahogyan a sorsformáló találkozások lenni szoktak. A lány a néptánc megszállottja. Elindul a történetük: két ember hasonulásának története, amiben a néptáncnak meghatározó ereje van. A fiú a lánnyal tart. Szerelmi kapcsolat, a néptánc az összekötő erő. Megtisztít, átlényegít, látást ad. Szerelem.
 
A többi következmény. Mindenki kíváncsi, mi lesz ebből a szerelemből. A barátok ott vannak velük, mellettük. Észrevétlenül ők is a szerelem rabjai lesznek, közvetetten ugyan, de a szerelem rabjai. A néptánc rabjai. Szerelem. Ez is szerelem. Néptáncszerelem a 21. században. Egy fiú és egy lány. Itt kezdődött minden.
 
A műsor első részében szatmári cigány táncokat mutatnak be, amelynek koreográfusa Balogh Katalin, Horváth Pákó és Balogh Csaba. Ezután dél-alföldi táncokat láthat a közönség, amelyet Juhász Szécsi Viktória és Szécsi Zsolt tanított be és koreografált. A műsort nagyecsedi táncokkal zárják, amelynek koreográfusa Rumenyákovity Szilvia és Rumenyákovity Kárlo.
 
A belépőjegy ára 100 dinár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..