home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Szombat, 2023. Szeptember 23.
18:00
Magyarkanizsa — A Rambler zenekar koncertje
Koncert
Magyarkanizsa — A Rambler zenekar koncertje

Helyszín: Művészetek Háza, kisszínpad

Szervező: Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény 

A Rambler zenekar koncertje

A vendég: Kurina Kornél

A Rambler együttes 2009-ben alakult meg Tiszakécskén, Szabó Gábor életművének ápolása, zenéjének a közönséggel történő megismertetése céljából.

Szabó Gábor (1936‒1982) a külföldön legnagyobb hírnevet szerzett magyar dzsesszmuzsikus itthon még mindig kevéssé ismert, hisz 1956-ban Amerikába disszidált, s az akkori helyzetnek megfelelően művészetét elhallgatták itthon. Pedig korszakában úttörő módon zenéjében elsőként vegyítette a dzsessz, beat, dzsessz-rock, pop, latin, hindu, népzene (magyar) műfajokat, s ezzel megújította, kitágította a dzsessz akkoriban kissé szűk látókörű műfaját.

A zenekar 2019-ben rutinos, többféle műfajra nyitott zenészekkel alakult újra.

A tagok: Bagi László (gitár), Nagy Csaba (dobok), Nagy Dénes (nagybőgő), Kispál Gyula (gitár), Fekete Attila (ütőhangszerek)

A jelenlegi felállással felléptek a törökszentmiklósi Utcazene Fesztiválon, a tiszakécskei Dzsessz Találkozón, a kecskeméti Bozsó Múzeumban, kisebb klubokban és művészeti kiállításmegnyitókon.

Magyarkanizsán a repertoáron Szabó Gábor életművéből való válogatás szerepel (blues, latin, dzsessz, népdalfeldolgozás, jazz-rock, beat, ballada).

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..