home 2024. május 09., Gergely napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. Február 27.
19:00
Magyarkanizsa — A Gondolat-Jel Társulat előadása
Színház
Magyarkanizsa — A Gondolat-Jel Társulat előadása


A Gondolat-Jel Társulat előadása

RÓMEÓ ÉS JÚLIA 
– BEMUTATÓ

A Rómeó és Júlia Shakespeare egyik legtöbbet játszott, s talán legszélesebb körben ismert tragédiája. A két fiatal egymásra találása a köztudatban az eszményi, szinte meseszerű szerelem története, ami a szerencsétlen körülmények folytán tragikus véget ér. Ám ha készek vagyunk kissé leporolni a szöveget, hogy megszabaduljunk a több mint négy évszázad alatt rárakódott értelmezési hagyomány üledékétől, meglepő részletekre lehetünk figyelmesek. Shakespeare nem csak az emberlétről tud ijesztően sokat, de szinte emberfeletti érzékkel tapint rá érzelmeink szövődésének végzetes természetére.

A veronai párral kapcsolatban általában hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Júlia mindössze tizennégy esztendős, és Rómeó sem lehet sokkal több tizenötnél.

Shakespeare egy ilyen fiú és egy ilyen lány mindössze négy napig tartó kapcsolatát tárja elénk, akik ez alatt az idő alatt csupán négy alkalommal találkoznak. Ifjonti hevületüknek engedve azonban néhány óra ismeretség után házasságra lépnek, aminek végigélésére már nincs lehetőségük.

Rómeó és Júlia története a fiatalság forrófejűségének tragédiája.

Sohasem lehetne aktuálisabb.

A szereplők:

Júlia – Kanyó Fruzsina
Rómeó – Katona Gábor
Mercutio/Baltazár/János barát – Bagi Gábor
Benvolio/Apród – Bicskei Kata
Lőrinc barát/Tybalt/Párisz – Vízin Olivér
Escalus herceg/ Capulet/Montague – Muhi László
Dajka/Lady Capulet/Lady Montague – Ábrahám Gréta
 

Írta: William Shakespeare
Fordította: Nádasdy Ádám, Kosztolányi Dezső
Plakát: Oláh Dóri
Rendezőasszisztens: Borbély Éva
Rendezte: Oláh Tamás

A belépőjegy ára 200 dinár.

A nézőszám korlátozott. Jegyigénylést elfogadunk a facebook.com/GondolatJelTarsulat oldalon, a gondolatjeltarsulat@gmail.com címen és a +38164-516-48-60-as telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..