home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Szeptember 07.
15:00
Kispiac — Csöppek a homokon ‒ könyvbemutató
Könyvbemutató
Kispiac — Csöppek a homokon ‒ könyvbemutató

Helyszín: Esketőterem

A Jókai Mór Művelődési Egyesület szervezésében

CSÖPPEK A HOMOKON ‒ könyvbemutató

 2022. szeptember 2-a és 7-e között Falukutató tábor volt Kispiacon és Ludason. A budapesti Írószövetség szociográfiai szakosztályának négy munkatársa, Horváth Júlia Borbála író, szakosztályvezető, Kulcsár Magdolna adatgyűjtő, Tölgyesy Tibor író és Zelicky Zoltán író hat napig tartózkodtak Kispiacon és Ludason.

Mindkét helyen szociográfiai és szépirodalmi interjúkat készítettek. A szociográfiai tábor szervezője Horváth Júlia Borbála volt. Szeptember 7-én ismét falunkban köszönthetjük őket.

A riportok és interjúk az alábbi témákkal készültek: Lakosság (magyarok, történelmi betelepítés, elszármazás, visszatérés, Kispiac és az ustorkai tanyavilág, Tájház Kispiacon. Nagypiac Kispiacon (vásárok), A magyar nyelv állapota Szerbiában (irodalom), Demográfiai kérdések, Megélhetés (helyben maradás, elvándorlás, visszatérés), Magyarország és a nyugat vonzása, Magyarország a vajdaságban (jelenlegi eredmények, javuló viszony?), A migráció hatása, Tanyavilág – Csík Mónika, Tanyamentés – Kovács Mária

Ennek a széleskörű munkának beérett a gyümölcse, amely könyv formájában kerül a kispiaciak (és mások) asztalára, tulajdonába.

A belépés díjtalan.

Érdeklődni Kovács Máriánál lehet a 063/19-42-930-as telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..