home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vasárnap, 2022. November 06.
15:00
Horgoson rendezik meg a XV. Vajdasági Szólótáncfesztivált
Fesztivál
Horgoson rendezik meg a XV. Vajdasági Szólótáncfesztivált

November 6-án, szombaton tartják meg Horgoson a XV. Vajdasági Szólótánc Fesztivált a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezésében. A szólótáncfesztivált minden páros évben rendezik meg, az idén az egyéni táncosoké és a párosoké a főszerep.

–A fesztivál azért jött létre, mert korábban Vajdaságban nem volt olyan minősítő, ahol a táncost vagy a táncospárt értékelték volna – mondta Szécsi Zsolt szervező.

A szabadkai, horgosi, kispiaci, királyhalmi táncosok mellett érkeznek résztvevők az anyaországból, Békésről és Szegedről is. A versenyzőket a kötelező és szabadon választható táncokban Kiss Zselykó és Takács Zsuzsanna újvidéki néptáncpedagógus értékeli, akik a Gyöngyösbokréta és Durindó állandó szakmai zsűricsapatának a tagjai.

Aki szeretné a versenyt végig követni, megteheti 15 órától a horgosi művelődési ház színháztermében. A gálaműsor, amelyben fellép a szabadkai Népkör Róna táncegyüttese, a horgosi Bartók Béla MME-ből a Cibere és a Bartók Ifjúsági Táncegyüttes, valamint a Királyka leánykórus, 18 órakor kezdődik. A program össznépi tánccal fejeződik be, majd következik az eredményhirdetés és a szakmai értékelés. A rendezvény táncházzal zárul a szabadkai Juhász és a horgosi Kamrás zenekar részvételével.

(Magyarkanizsa Önkormányzatának hírszolgálata)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..