home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szombat, 2023. Június 10.
15:00
Horgos — Lévai Katalin: az örökhagyó
Könyvbemutató
Horgos — Lévai Katalin: az örökhagyó

Helyszín:Reök-birtok

Szervező: a Művelődési Ház

Lévai Katalin lebilincselő stílusban eleveníti meg a Reök család mozgalmas életét, a szegedi Reök-palota egykori lakóinak nem mindennapi sorsát.

Örökhagyó Reök Iván főmérnök, országgyűlési képviselő és felvilágosult szellemű nagybirtokos, a gyönyörű szecessziós Reök-palota építtetője Szegeden. Városa iránti elköteleződése és büszke hazafisága ellenére idős korában kénytelen szerb gazdálkodóvá válni a trianoni döntéssel elcsatolt birtokán, Horgoson.

Alakja igazán regénybe illő. Mégsem ő, hanem az érzelmes, okos, de naiv fia, Andor lett Lévai Katalin regényének igazi hőse. Testvérei közül egyedüliként ő akart mindent: hitet, álmot, alkotást, szerelmet. A mesebeli legkisebb fiú vállalta az apai örökséget a kizökkent időben, ám ezért óriási árat kellett fizetnie.  

Az írónő szinte belebújik hősei bőrébe. Nem csoda, hogy Andort a könyv első lapjától saját rokonunknak érezzük. A szerző Reök Györggyel és Regős Istvánnal, a Reök család ma élő utódaival együtt kutatta a Reök család múltját és történetét, amely mélyen összefonódik Szeged és Horgos történelmével és a világhírű festő, Munkácsy életével. 

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..