home 2024. április 21., Konrád napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2015. Május 14.
19:30
Gion Nándor kárókatonái Zentán
Színház
Gion Nándor kárókatonái Zentán 

Perény Balázs, az előadás magyarországi vendégrendezője így fogalmazta meg gondolatait a műről: 

Ritka az olyan élő, karakteres gyerekhős az irodalomban, mint Gion Nándor hősei. Még ritkább, ha egy egész csapat, a galeri ilyen hiteles alakokból áll. A szerző minden egyes figuráját belülről látja, mozgatja – szétosztja magát közöttük. Ezért aztán mondataik élnek, megelevenednek a színpadon, alig kellett hozzá írni, vagy belenyúlni a dialógusokba.
Kevés fontosabb esemény van egy ember életében, mint a felnőttvilág természetének megtapasztalása, amikor szembesülünk annak hamisságával, kegyetlenségével, azzal, hogy nincs mindig igazság, és nem mindig győz a jó. Mert tizenévesen hősök vagyunk még; lelkesedünk, szövetkezünk, küzdünk. Nagyon nem mindegy, hogy ki mellé állunk, kit követünk. Gergiánt a madarakat védő vadőrt, vagy a csikóikat habosra hajszoló Ságikat, esetleg a madárrajzainkat részegen lemosató orvvadász kocsmárost. Ezekkel az erős, már-már szimbolikus felnőtt alakokkal találkozik ez a nagyszerű kamasz gyerekcsapat.

Szereposztás:
Tamás: Rutonić Róbert
Burai J.: Dévai Zoltán
Aranka: Lőrinc Tímea
Hodonyczky Oszkár: Papp Arnold
Virág Péter: Virág György
Gergián: Kálló Béla m. v.
Sági Márton: Nešić Máté
Sági Erzsi: Nagyabonyi Emese
Kocsmáros: Varga Tamás m. v.
Mozgás: Kiss Anikó m. v.
Látvány: Szabó Ottó m. v.
Jelmez: Rutonić Róbert

A bemutató időpontja: 2014. május 14-e, csütörtök, 19.30 óra. Az első reprízre 2015. május 21-én kerül sor a zentai Művelődési Ház színpadán. (Tha)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..