home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Útravaló pedagógusoknak
2024.02.26.
LXXIX. évf. 8. szám
Útravaló pedagógusoknak

Útravaló 2 – Népi játékok és néptáncos mozgás címmel kétnapos magyar nyelvű akkreditált szakmai továbbképzést szerveztek Adán óvodapedagógusok és osztálytanítók részére. A rendezvény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság szakmai támogatásával valósult meg.

A program célja, hogy bemutassa a pedagógusoknak azokat a módszereket, melyek segítségével a gyerekekkel való munkájukba be tudják építeni a népzene, a néptánc és a néphagyomány elemeit. Eddig öt képzés valósult meg mintegy 150 résztvevővel.

A legutóbbi szakmai összejövetelen harminc, főként Tisza menti és bánáti érdeklődő vett részt. Az egybegyűlteket köszöntötte Kormányos Katona Gyöngyi, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Cseszák Balázs kulturális szervező a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság képviseletében, valamint a házigazdák nevében Katona Horváth Andrea, a Čika Jova Zmaj Iskoláskot Előtti Intézmény igazgatója.

Cseszák Korcsik Anikó népi gyermekjátékokat és gyermekdalokat tanított, Flaman István a citerával ismertette meg a jelenlévőket, Békésapáti Zsófia témája a kézművesség volt, Tálas Ágnes és Kiss Zsolt, akik Magyarországon is tartják, illetve népszerűsítik ezt a képzést, tematikus foglalkozásokat tartott.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..