home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Ünnepre hangolódva
Martinek Imre
2023.12.20.
LXXVIII. évf. 51. szám
Ünnepre hangolódva

A rendezvénynek befogadó hajlékot biztosító budapest-belvárosi S4-ben, azaz a Háló Közösségi és Kulturális Központban immár huszonharmadik alkalommal léptek fel. A Kolta Galériában, ahol december 22-ig Makovecz Benjamin (1957) Engem a látvány meghazáztat című fotókiállítása is megtekinthető.

Ajánló: “...az ünnep az élet egészébe való visszatalálás lehetőségét kínálja.” (Pilinszky János)

Advent harmadik gyertyagyújtásának idejében a fővárosi Albinoni Kamarazenekar koncertjét* élvezhettük a fent megnevezett helyszínen. S hogy kik is ők tulajdonképpen? Nos, egy 55 éves múlttal rendelkező együttes, mely Tóth Judit hegedűművész, valamint Hadady László oboaművész irányításával készül koncertjeire. Az együttes elsősorban a barokk zene irodalmából válogat, de nyitott más zenei korszakok művei iránt is – olvasható többek között szakmai névjegykártyájukon. A zenekar elsősorban Budapesten működik, de igyekszik a vidéki meghívásoknak is eleget tenni, tagjai pedig önkéntes munkaként zenélnek saját maguk és kedves közönségük örömére. Költségeiket adományokból és támogatásokból fedezik.

*Repertoár:

Händel: Sába királynő bevonulása – közjáték a Salamon című operából

Händel: d-moll Sarabande, HWV 437

Albinoni: d-moll Concerto Op. IX. No.2

Vivaldi: B-dúr versenymű hegedűre és oboára RV 548

Bach: Air a D-dúr zenekari szvitből, No.3. BWV 1068

Vivaldi: F-dúr blockflöteverseny, Op. 10. No. 5. RV 434

Telemann: G-dúr brácsaverseny TWV 51:G9

Torelli: Karácsonyi Concerto grosso, Op.8. No.6.

Az est kiemelt hangszerszólistái Harsányi Zsolt, Hadady László, Tóth Judit, Botos Veronika, Juhos-Kiss Eszter és Kaposvári Tamás voltak.

Fotóink a helyszínen készültek.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..