home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Ünnepi pillanatok Magyarcsernyén
NAGY Erzsébet
2013.06.19.
LXVIII. évf. 25. szám
Ünnepi pillanatok Magyarcsernyén

Elsőáldozás a magyarcsernyei templomban — Magyarcsernyei nyolcadikos végzősök — Az idén tíz magyarcsernyei gyermek fejezte be az óvodát


Elsőáldozók Nyári Angéla tanítónő és
Szemerédi Pál plébános úr társaságában

A közelmúltban elsőáldozást tartottak a magyarcsernyei templomban. Nagyszámú hívő jelenlétében hét hittanos: Németh Valentin, Nagy Nikoletta, Vladuc Kristóf, Fazekas Vivien, Sötét Roland, Svarc Nikolett, Szomorú Ervin tett kereszténységi fogadalmat, és vette magához ft. Szemerédi Pál plébános úr kezéből a szent ostyát. Az atya megdicsérte az elsőáldozó gyermekeket, majd köszönetet mondott a szülőknek és mindazoknak, akik hozzájárultak az ünnepi esemény megszervezéséhez.
 


A ballagó diákok és Biacsi József osztályfőnök

„Most búcsúzunk, és elmegyünk, a mi időnk lejárt...” — énekelték a magyarcsernyei nyolcadikos végzősök. Ebben a tanévben 16 nyolcadikosnak utoljára szólalt meg eddigi iskolájában a csengő. A diákok búcsút vettek tanáraiktól, fiatalabb iskolatársaiktól, majd alkalmi műsor keretében az óvodások is elköszöntek az iskola legidősebb tanulóitól. A ballagási ünnepségen szép számú szülő, rokon, barát és ismerős jelent meg.
 


Az óvodások Nagy Anna óvónővel

Az idén tíz magyarcsernyei gyermek fejezte be az óvodát, és indul őszre iskolába. A kiscsoportosok ünnepi műsorral búcsúztak társaiktól, és saját készítésű ajándékkal kedveskedtek nekik. Juhász Attila tartományi képviselő a kicsinyeknek átadta a Rákóczi Szövetség ajándékát, amelyet minden leendő elsős megkap.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..