home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepi (meg)emlékezés a szabadságharc tükrében
Martinek Imre
2023.03.18.
LXXVIII. évf. 11. szám
Ünnepi (meg)emlékezés a szabadságharc tükrében

1848. március 15-ét, illetve az e jeles dátumunk köré felsorakozó történéseket és személyes szerepvállalásokat (köztük Deák Ferencét is) méltatták kikelet havának tizenhetedik napján Hertelendyfalván, a helyi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában.

Tették ezt az emlékezők immáron huszonötödik alkalommal, a ’90-es években jegyzett történelmi rianás óta. Hagyományos jószomszédi összefogódzással, vagyis a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesülettel közösen, mely gesztust a kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület is erősíté.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..