home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Ünnepi készülődés
(Tha)
2021.12.20.
LXXVI. évf. 50. szám
Ünnepi készülődés

Karácsonyra hangolódó programot szervezett a hétvégén a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület.

A helyi általános iskola alsós és felsős tanulóit a Százszorszép kézimunkacsoport tagjainak vezetésével kézműves-foglalkozások várták. A jelenlévők mézeskalácsot díszítettek, filcből díszeket varrtak és pattogatott kukoricából fűzért készítettek a karácsonyfára. Közben egy beszélgetésen is részt vettek, melynek témája a karácsonyi asztalra kerülő ételek és az ünnephez kapcsolódó szokások voltak.

A délelőtt folyamán Mihók Attila oktató mintegy harminc helyi és környékbeli citerásnak karácsonyi dalokat tanított.

A Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság támogatásával az általános iskola alsósai képzőművészeti alkotásokat hoztak létre, melyekből erre az alkalomra kiállítás készült az egyesület székházában. 

Reggelire lángost és teát kínáltak az egybegyűlteknek, de más finomságokat is meg lehetett kóstolni az egyesület udvarán rögtönzött tábori konyhában. Az egyik üstben töpörtyű sült, a másikban disznótoros paprikás rotyogott, de nem hiányzott a hurka, a kolbász és a forralt bor sem.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..