home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepi hétköznapok Muzslyán
Borbély Tivadar
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám
Ünnepi hétköznapok Muzslyán

Kicsinek bizonyult a Nők Klubjának helyisége, hiszen több mint ötven óvodás és iskolás jelent meg a VMSZ muzslyai Női Fórumának sorrendben második töknapi rendezvényén. Az esemény hagyományápoló órával kezdődött, majd a gyerekek bemutatták ügyességüket és tehetségüket, a szülők, a nagyszülők és a tanító nénik segítségével ugyanis szebbnél szebb alkotásokat készítettek.

A legfiatalabb ügyes kezű tökfaragó a hatéves Barna Léda, a négyéves Grujin Lola és a hároméves Budai Balázs lett, a legötletesebb festett tököt Lázár Emília, Kocsis Erik és a két barátnő, Glória és Laura készítette, a legötletesebb tökfaragó díját pedig Fejes Lívia, Sevarika Marina és Asztalos Anasztázia érdemelte ki.
A rendezvényhez illően a házigazdák finom tökös máléval, tökös rétessel és sült tökkel vendégelték meg a jelenlevőket.

*

A Vajdasági Magyar Szövetség muzslyai helyi szervezete hetedik alkalommal rendezett jótékonysági Mikulás-bált. A Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében megjelent segíteni vágyó polgárokat Sztojkó József, a helyi szervezet elnöke üdvözölte, a talpalávalóról a közkedvelt Schön Ignác és zenekara gondoskodott. A szervezők elmondták: az est bevételéből és a nyereményszelvények eladásából a Tücsök óvoda magyar tagozatának szeretnének örömet szerezni.

*

A szeretet és az együttlét ünnepének közeledtével a muzslyai Nők Klubja hagyományos karácsonyi találkozót szervezett.
A művelődési egyesületben megjelent vendégeket Palatinus Aranka, a Nők Klubjának elnök asszonya üdvözölte, majd msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspök a karácsonyi köszöntőjében arra buzdított mindenkit, hogy a szeretetre ne csak érzelemként, hanem tettként is tekintsen, gondoljon a szegény sorsú embertársaira, és az ünnepek alkalmával segítse őket szerény ajándékkal vagy csupán egy mosollyal, hiszen ez is sokat számít nekik.
A szervezők ünnepi műsorral is készültek, melyben fellépett Süveg Tibor hegedűművész, Süveg Emma és Muhi Dániel népdalénekes, valamint Kardos Irén, a muzslyai Biblia-csoport tagja, aki egy Ady-verssel kedveskedett a közönségnek.
A program folytatásában Varga Zoltán atya kíséretében megérkeztek a fiatal betlehemesek is, akik színvonalas előadással mutatkoztak be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..