home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ünnepi hangulatban
Kónya-Kovács Otília
2015.12.24.
LXX. évf. 51. szám
Ünnepi hangulatban

Közeleg a szeretet ünnepe, mindjobban érződik a karácsonyt megidéző hangulat. Mindenki a várakozás pillanatait éli. Magyarittabén az óvodás és az alsós gyerekeket lepték meg különféle foglalkozásokkal.

Öröm volt hallani azt a zsivajt, amelyet az igencsak eleven gyermekhad produkált. Mivel a kicsik száma meghaladta a negyvenet, a foglalkozások, barkácsolások csoportonként folytak. Ugyanezt a gyakorlatot alkalmazták a néptánc oktatásánál, és a pomponos műsorszám tanulására is két csoportot alakítottak.

A gyerekek nagy odafigyeléssel készítették a karácsonyfára akasztható meg a különféle télapós díszeket, és teljes odaadással lesték a táncoktatókat is. Sikerült is elsajátítaniuk néhány hasznos lépést, egyszerűbb mozdulatsort, amely jó alap lehet a folytatáshoz. A terv ugyanis az, hogy utánpótlást neveljenek a Búzavirág Hagyományápoló Egyesület meglévő táncosai mellé, illetve hogy egy gyerekekből álló csoportot alakítsanak ki — mondta el a Csavargók tánccsoport művészeti vezetője, Hevesi Tibor. A lányok körében igencsak népszerű volt a mazsorett is. Az érdeklődőkkel, akik között voltak óvodások és kisiskolások, Juhász Törköly Krisztina, a Muzslai Petőfi Sándor MME elnöke és a mazsorettcsoportok vezetője foglalkozott. Felmerülhetne a kérdés, vajon lesz-e folytatása ennek a bemutatószerű közös táncolásnak. Igen, a tervek szerint lesz, méghozzá a tavaszi időszakban.

A Budapestről érkezett és Muzslyán tevékenykedő Matus Eszter Lenke, a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasa a kézműves-foglalkozásokkal vonzotta maga köré a gyerekeket. Mint elmondta, abban segíti a szorgoskodókat, hogy valóra váltsák a saját ötleteiket. Lehetőségeket mutat nekik, de az a jó, ha a fiatalok kreativitása is kifejezésre tud jutni. Éppen ezért a fantáziájukra bízza a kis tárgyak megalkotását. Az egyik kisgyermek például arról mesélt, hogy az ő Mikulása mindent lát, ezért van neki két pár szeme.

Még be sem fejeződött a sokszínű foglalkozás, Petes Erzsébettől, a magyarittabéi Deák Ferenc Művelődési Egyesület elnökétől már azt kérdezték a gyerekek, mikor lesz ismét ilyen esemény a faluban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..