home 2023. december 08., Mária napja
Online előfizetés
Ünnepi gyertyagyújtás
Martinek Imre
2009.06.24.
LXIV. évf. 25. szám
Ünnepi gyertyagyújtás

Elsőáldozási emlék - Torontálvásárhely, 2009.Torontálvásárhelyen Szent Iván havának második vasárnapján a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt katolikus templomban nyolc gyermek önálló fogadalomtételének beragyogtatására gyúltak a gyertyák. Kotormán Mária hitoktató felkészítésében Szi...

Elsőáldozási emlék - Torontálvásárhely, 2009.

Torontálvásárhelyen Szent Iván havának második vasárnapján a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt katolikus templomban nyolc gyermek önálló fogadalomtételének beragyogtatására gyúltak a gyertyák. Kotormán Mária hitoktató felkészítésében Szilágyi Donáta, Kincses Kinga, Szilágyi Andrea, Varga Laura, Becsei Mária, Becsei Károly, Urkom Tibor és Kocsis Zoltán járult első ízben az Úr asztalához. A szentmisét ft. Erős Mihály plébános úr celebrálta, aki prédikációját ugyan teljes egészében a gyermekeknek címezte, ám üzenete tagadhatatlanul minden jelenlevőnek szólt.
- Aki szeret, az elsőnek szeret, és mindenkit. Eggyé válik felebarátjával, szereti az ellenségét és minden emberben Jézust látja - mondta, hangsúlyozva egyúttal, hogy miként a földbe juttatott mag, a mindennapok parányi jótettei és a gyermeki szívekbe plántált Ige is képes hatalmas fává terebélyesedni, csak ápolni kell azokat és gondozni. Rámutatott az egyház és az iskola együttműködésének fontosságára is, mintegy ösztönző példaképül említve Bakator Jánost és Szabados Elvirát, az első áldozó kisdiákok jelen levő osztálytanítóit.
Az ünnepélyes fogadalom-felújítást, a hívek könyörgését, a szentáldozást, az emléklapok kiosztását, illetve az elbocsátó áldást követően előbb a Boldogasszony, Anyánk himnusz csendült fel, majd a plébános úr a torontálvásárhelyi katolikus híveknek is megerősítette az áthelyeztetéséről szóló püspöki döntést. Új szolgálati helyére a legutóbbi tizenöt esztendő pancsovai, ópávai, borcsai, torontálvásárhelyi... emlékeit viszi majd magával. Közöttük ezeknek a gyermekecskéknek a mosolygó, ünnepi gyertyafényben ragyogó orcáját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..