home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Ünnepi fogadások a Báni palotában
(tt.)
2005.01.05.
LX. évf. 1. szám
Ünnepi fogadások a Báni palotában

ÓTOS András felvételeBojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke és Milorad Ðurić tartományi tájékoztatási titkár december 28-án újévi fogadást tartott az írott és elektronikus médiák képviselői számára. A kormányfő alkalmi köszöntőjében kiemelte, hogy az előttünk álló esz...

ÓTOS András felvétele

Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke és Milorad Ðurić tartományi tájékoztatási titkár december 28-án újévi fogadást tartott az írott és elektronikus médiák képviselői számára. A kormányfő alkalmi köszöntőjében kiemelte, hogy az előttünk álló esztendő minden bizonnyal kihívásokkal teli nehéz esztendő lesz, majd hozzátette: a Tartományi Végrehajtó Tanács a sajtó képviselői előtt teljesen nyitott, és ez lehetővé teszi, hogy a polgárok állandó betekintést nyerjenek a közpénzek felhasználásába.
A fogadáson a TVT elnöke bemutatta a tanácsadóit: a pénzügyekben Božidar Ðelić, a gazdasági kérdésekben Milorad Sredenivić, a művelődés terén Mira Banjac, a tájékoztatással kapcsolatos kérdésekben Aleksandar Kolar segíti majd a jövőben a munkáját.
A Vajdaság polgáraihoz intézett újévi köszöntőjében a tartományi kormány első embere azt mondta: nehéz év előtt állunk, mert szembesülnünk kell önmagunkkal és a világgal. Nem szemlélhetjük tétlenül, hogy egymás után múlnak el az évek, mi pedig egy helyben topogunk. Nekünk is változnunk, fejlődnünk kell. A jókívánságok semmit sem érnek, ha mit sem teszünk a valóra váltásuk érdekében.
December 29-én Bojan Kostreš, a Tartományi Képviselőház elnöke tartott ünnepi fogadást a tömegtájékoztatási eszközök képviselői számára. Alkalmi beszédében a házelnök kiemelte: eseménydús, mozgalmas esztendő áll mögöttünk, és várhatóan hasonló lesz a 2005. esztendő is. A mindenkori hatalom feladata többek között az is, hogy a sajtóval együtt tájékoztassa a polgárokat minden jelentős beruházásról, eseményről.
Újévi köszöntőjében a tartományi parlament elnöke azt kívánta a vajdaságiaknak, hogy a 2005. év békességet, egészséget, boldogságot hozzon mindannyiuknak, és hozzátette: az előttünk álló esztendőnek változásokat kell hoznia politikai, gazdasági és szociális téren egyaránt.
Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke néhány nappal korábban kabinetjében alkalmi fogadáson köszönte meg a képviselőház munkájáról magyar nyelven tájékoztató újságíróknak a 2004. esztendőben végzett munkájukat. Ünnepi köszöntőjében Egeresi Sándor kedvezően értékelte a képviselőház és a vajdasági magyar sajtó együttműködését, noha, mint mondta, tisztában van az újságírók nehéz helyzetével. A pohárköszöntő után kötetlen beszélgetés alakult ki a résztvevők között, melynek során valamennyien egyetértettek abban, hogy sok még a teendő a tájékoztatás terén, és reményüket fejezték ki, hogy a közeljövőben számos vitatott kérdés rendeződik majd megnyugtatóan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..