home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Ünnepeltek a kézimunkázók
(T. T.)
2011.06.22.
LXVI. évf. 25. szám
Ünnepeltek a kézimunkázók

Valka Károly, a Népkör MMK alelnöke
Az ünnepség a jókedv jegyében telt elA kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ keretében működő kézimunkacsoport az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az 1981-ben, Szungyi Péter vezetésével alakult csoport akkoriban még a helyi közösséghe...

Valka Károly, a Népkör MMK alelnöke

Az ünnepség a jókedv jegyében telt el

A kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ keretében működő kézimunkacsoport az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az 1981-ben, Szungyi Péter vezetésével alakult csoport akkoriban még a helyi közösséghez tartozott, a Népkörhöz 1997-ben került. Jelenleg húsz aktív tagot számlál. Többen betegség miatt nem vehetnek részt rendszeresen a munkában. Szungyi Eszter és Breznyák Anna viszont már az alapítás óta jelen vannak, s még ma is szorgosan dolgoznak. Elsősorban a fehérhímzést alkalmazzák, de színes hímzéssel és horgolással is foglalkoznak. A kézimunkázókon kívül a kézművesek, a szövők, a gyöngyfűzők, a nemezelők, a gobelinezők, a csuhézók is tevékenyek, sőt van egy festészettel foglalkozó tagjuk is. Évente két kiállításon -- a MIRK-en és a Vajdasági Kézimunkakedvelők Szövetségének rendezvényén - vannak jelen rendszeresen, s ilyenkor több díjjal, elismeréssel térnek haza. A minap a Népkör MMK nagytermében megtartott ünnepségen a kúlaiak vendégül látták a szenttamási, bácsföldvári, óbecsei, újvidéki, temerini, bácsfeketehegyi, bajsai kézimunkacsoportok tagjait, s egy tartalmas délutánt töltöttek el barátaikkal. A megjelenteket Valka Károly, a Népkör MMK alelnöke és Kanyó Hajnalka, a Népkör keretében működő kúlai kézimunkacsoport elnöke is köszöntötte.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..