home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
„Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért”
Hodolik Boglárka
2022.09.10.
LXXVII. évf. 36. szám
„Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért”

Palicson, a Szüreti Napokon a Vigadó teraszán a környékbeli gyümölcs- és zöldségtermesztők kiállítását tekinthetik meg a kilátogatók. A termékeket a Kolevka gyermekotthonnak, valamint a Naše malo, nekome sve nevű civil kezdeményezésnek adományozzák a szüreti ünnepség után. A kétnapos programon számos fellépő és kézművesvásár várja az érdeklődőket. A parton a Rotary Klub ízletes finomságait kóstolhatják meg.

A rendezvényt Góli Csilla, a Városi Tanács kommunális ügyekkel és fejlesztéssel megbízott tagja nyitotta meg:

— A szüret a legfontosabb mozzanat egy borász számára. A szüret az egész éves munka csúcsa, hiszen akkor látszik meg az eredmény, mely egyben a borász munkáját is tükrözi. Ünnepeljük meg munkánk eredményét, és adjunk hálát annak gyümölcséért. Minden évben összegyűlünk itt, a Vigadó teraszán, hogy megünnepeljük a szüretet, de ezekben a napokban ünnepeljük a Vigadót, a női strandot, a zenepavilont, az emlékkutat és a víztornyot is, hiszen Bíró Károly vezetésével a városatyák 1912. szeptember 15-én adták át ezeket az objektumokat, a városháza átadását követően. Immár 110 éve szolgálnak itt, a Palicsi-tó partján, és varázsolnak el minket, szabadkaiakat, palicsiakat, látogatókat határon innen és túl. Ha már a munkánk gyümölcsét ünnepeljük, megragadnám az alkalmat, hogy felsoroljak más eredményeket is, mint a csatornahálózat bővítése, a szivattyúállomás, mely most már Palics települést is összeköti a szennyvíztisztítóval, a kerékpárút építése, a védősáv kialakítása a Palicsi-tó körül, a zöldövezetek állandó tisztítása. Bíró Károly azt mondta, hogy a városháza a késő utókornak is tanúságot tehet arról, hogy városunk naggyá fejlődéséért az ő nemzedéke teljesítette kötelességét, a mi kötelességünk pedig a város korszerű fejlesztése mellett az ő örökségének megőrzése és fenntartása — hangsúlyozta Góli Csilla.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..