home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ülésezik a tartományi képviselőház
Pannon RTV
2020.10.29.
LXXV. évf. 44. szám
Ülésezik a tartományi képviselőház

Igor Mirović tartományi kormányalakító ma délelőtt sajtótájékoztatón ismertette az új titkárjelölteket, majd pedig a Tartományi Képviselőház ülésén terjesztette be expozéját.

Akárcsak a szerbiai, így a vajdasági is, a folytonosság kormánya lesz - jelentette ki Mirović. Azt mondta, a legfontosabb cél az egység.

Igor Mirović kormányalakító felterjesztését Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke indokolta meg. Azt üzente, ezt a napot a tartományi parlament munkájának ünnepeként éli meg. A folytonosság fontos társadalmi érték, elsősorban a tudás és a tapasztalat továbbvitele. Ez a kontinuitás, és Mirović újbóli kinevezése a tartományi kormány élére, Vajdaság felvirágoztatásának biztosítéka - mondta Pásztor István. Hozzátette: Igor Mirović nagy politikai és gazdasági tapasztalattal rendelkezik.

Expozéjában Igor Mirović az egységet jelölte meg legfontosabb célként. Szerinte bebizonyosodott, hogy most, a 2020-as évben az egység különösen jelentőssé vált.

A tartományi kormányalakító további célként jelölte meg a projektek megvalósítása körüli egyetértést, Vajdaság gazdasági fejlődését, a közműfejlesztési nagyberuházásokat, a pénzeszközök észszerű felhasználását és a törvények tiszteletben tartását. Expozéjában külön kitért a mezőgazdasági beruházásokra és fejlesztésekre.

Az egészségügyi intézmények felújítása is az új tartományi kormány prioritásai közé tartozik.


Fotó: Facebook
 

Az új tartományi kormány egészségügyi titkára marad a haladó párti Zoran Gojković. Párttársa, Dragana Milošević megtartja a művelődési, tájékoztatási és vallási közösségekkel való kapcsolattartásért felelős titkári posztját. Nincs változás az urbanisztikai és környezetvédelmi titkár személyében sem, a Szerb Haladó Párt kádere, Vladimir Galić marad a tisztségén, akárcsak Smiljka Jovanović is, aki pénzügyi titkár a tartományi kormányban. A felsőfokú oktatási és tudományos-kutatással megbízott titkárságot változatlanul Zoran Milošević vezeti. Ők valamennyien a Szerb Haladó Párt tagjai. Marad tisztségében Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, népesedési és nemek egyenjogúságával megbízott titkár, ő a Szocialisták Mozgalmának kádere. A haladó párti Ognjen Bjelić átveszi az energetikai, építészeti és közlekedési titkárság irányítását, míg a gazdasági és idegenforgalmi titkár Nenad Ivanišević, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt tagja lesz. Čedomir Božić, az SZHP tagja látja el a mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkári teendőket, míg párttársa, Dane Basta sport- és ifjúsági titkár lesz. A tartományi oktatási titkár a VMSZ soraiból került ki, Szakállas Zsolt személyében. Ő lesz a vajdasági kormány egyik alelnöke. Aleksandar Sofić, a Szerb Haladó Párt kádere a regionális fejlesztéssel, interregionális együttműködéssel és helyi önkormányzatokkal megbízott titkárság élén áll majd. Branko Ćurčić, a Szerbiai Szocialista Párt politikusa pedig az egyik tartományi kormányalelnök lesz titkári funkció nélkül.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..