home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Újságírók érdemelték ki a rangos elismeréseket
2023.03.31.
LXXVIII. évf. 13. szám
Újságírók érdemelték ki a rangos elismeréseket

Alkalmi ünnepségen adták át ma Szabadkán az anyaország állami kitüntetéseit.

Kónya-Kovács Otília újságíró, a Vajdasági Rádió és Televízió munkatársa, a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának délvidéki tudósítója, a Hét Nap Bánáti Újság mellékletének állandó külmunkatársa, a muzslyai népmeseműhely vezetője „a délvidéki magyar kultúra és a mesemondás hagyományának megőrzése érdekében nagy elhivatottsággal végzett tevékenysége elismeréseként” a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerést érdemelte ki. 


A kitüntetettek Csallóközi Eszter főkonzullal (fotó: László Edit)

Varjú Márta újságíró, a Magyar Szó főszerkesztője részére a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozták „a vajdasági magyar közösség kulturális örökségének és hagyományainak megőrzése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként”.

Juhász Gábor népzenész, újságíró, a Pannon RTV Közügyek című műsorának szerkesztője, a Juhász Zenekar vezetője, a Juhászok Civil Szervezet elnöke ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át „a vajdasági magyar kulturális életben betöltött meghatározó szerepe, a  magyar népzene gyűjtése, előadása és népszerűsítése érdekében végzett sokrétű tevékenysége elismeréseként”. 

Kiss János, a Szabadkai Magyar Rádió műsorvezetője, a Pannon Rádió nyugalmazott zenei szerkesztője, műsorvezetője „a vajdasági magyar közösség érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként” a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapta meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..