home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újrahasznosított örökség
Hodolik Boglárka
2022.05.05.
LXXVII. évf. 18. szám
Újrahasznosított örökség

Az Újrahasznosított örökség elnevezésű pedagógus-továbbképzést a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tartották meg. A Gróf Széchenyi István Általános Iskola együttműködésének köszönhetően a Széchenyi-iskola tanítói vettek részt rajta.

Az előadáson bemutatták, hogyan lehet a fenntarthatóság jegyében az oktatásba integrálni a térség kulturális örökségének gyakorlati tudását. A továbbképzés nyolc tanórát foglalt magában, melynek keretében a pedagógusok elméleti előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhettek meg a Bácska kulturális örökségének újrahasznosítása című kutatás eredményével és praktikus ismereteivel.

A továbbképzést az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának tanárai tartották, Raffai Judit, Vukov Raffai Éva és bácskai kézművesek.

Raffai Judit elmondta:

— Azt a tudást próbáltuk kutatni az elmúlt évben, amelyet hagyományos népi tudásnak nevezhetünk, amelyet a gyakorlatban a földműves emberek nagyon jól ismertek. Idetartozik a takarékosság, táplálkozás, vízhasználat és hulladékfeldolgozás. A mai nap célja, hogy beintegráljuk ezt a tudást az oktatásba.

A továbbképzés a Magyarország—Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Több mint érték — Bácska kulturális örökségének újrahasznosítása (SALVAGE-projektazonosító: HUSRB/1903/33/0103) pályázata keretében valósul meg.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..