home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Újra vetélkedtek az általános iskolások
2021.05.15.
LXXVI. évf. 19. szám
Újra vetélkedtek az általános iskolások

Egy év kihagyás után, a járványügyi előírások alkalmazása mellett tartották meg Szabadkán az Általános Iskolások XIX. Művészeti Vetélkedőjét. Az esemény két helyszínen, a Majsai Úti Általános Iskolában és az Ivan Sarić Műszaki Iskolában zajlott.

A Magyar Nemzeti Tanács által nemzeti jelentőségűvé nyilvánított és a szerbiai Oktatási Minisztérium által elismert rendezvény szervezője az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.

De Negri Ibolya, az egyesület elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, az összejövetel célja az anyanyelvápolás, az anyanyelv szeretetének erősítése, valamint a művészeti készségek fejlesztése. Hozzátette, dicséretet érdemelnek azok a pedagógusok, akik a távoktatás idején is megtalálták a lehetőségét annak, hogy felkészítsék a gyerekeket a versenyre.


Fotó: Kovács Róbert (Pannon RTV)

Az idei megmérettetésre 38 iskola 460 diákja jelentkezett. A járvány miatt ezúttal voltak olyan kategóriák, például a fogalmazás, a versírás és a képzőművészet, amelyekben a pályamunkákat beküldték az iskolák, a zsűri értékelte azokat, és ma az eredményeket hirdették ki. Több kategóriában azonban – színjátszás, prózamondás, versmondás, szép beszéd, műveltségi teszt, szólóének – a helyszínen mutatták be tudásukat a résztvevők.

Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta, a rendezvény ereje abban van, hogy az anyanyelvet helyezi a középpontba.

Forrás: a Pannon RTV alapján

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..