home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újra együtt ünnepeltek a törökbecseiek
Zséli Ágnes
2022.08.22.
LXXVII. évf. 33. szám
Újra együtt ünnepeltek a törökbecseiek

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett Szent István-napi bográcsos főzőversenyt ez alkalommal is a már harminc éve sikerrel működő helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület hívta életre.

A szervezők az idén is gazdag programmal várták mind a kicsiket, mind a felnőtteket. A gasztronómiai versenyen huszonkét csapat vett részt. Amíg a főkukták a bográcsok körül sürögtek-forogtak, addig a gyerekek különféle ügyességi játékokkal szórakoztak. Az ünnep fényét emelte, hogy erre az alkalomra sok vidéki és külföldön élő törökbecsei magyar is hazalátogatott, mindazok, akik az államalapítás napjának üzenetét a szülőfalujukban élő rokonokkal, ismerősökkel, jóbarátokkal együtt szerették volna átérezni.

Az esti órákban megszentelték a nemzeti színekkel díszített újkenyeret. Az ünnepi alkalmat az egyesület Cifrázó csoportja néptáncosainak alkalmi műsora tette felemelőbbé.

Ezután a győzteseket is megnevezték, akik jutalomban részesültek, sőt a bográcsos étkek mellett a nagymamáink receptje alapján főzött szilvás gombóc készítésében is összemérhették konyhai tudásukat. Az eseményen a névnaposokat is megajándékozták, mindazokat, akik szüleiktől az István nevet kapták.

A törökbecsei Szent István-napi sokadalom éjfélig tartó vigassággal ért véget, melyhez a talpalávalót a Karaván együttes húzta.

 

 

 

 

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..