home 2024. október 28., Simon napja
Online előfizetés
Újjászületik a mozi Magyarkanizsán 
2024.10.03.
LXXIX. évf. 40. szám
Újjászületik a mozi Magyarkanizsán 

Egy nyertes önkormányzati pályázatnak köszönhetően Magyarkanizsán, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben korszerű, filmvetítésre használható vetítőgépet szereztek be. Ennek köszönhetően a jövőben kiváló minőségben nézhetik meg a legújabb világsikereket is a magyarkanizsaiak és környékbeliek. A berendezést megtekintette Fejsztámer Róbert polgármester Sarnyai Károlynak, a Cnesa OMI igazgatójának a társaságában.

A Cnesa az önkormányzatnak és a művelődési minisztériumnak a támogatásával vásárolhatta meg a modern, lézeres-digitális filmvetítőt, amellyel gyakorlatilag újra bekapcsolódhat a település a mozivilág vérkeringésébe – mondta Sarnyai Károly, aki megemlítette minden korosztálynak szeretnének vetítéseket szervezni. Hozzátette, régen nagy népszerűségnek örvendtek a filmvetítések, mert például 1983-ban 132 ezer nézője volt a kanizsai mozinak, s volt olyan film is, amit 1600-an néztek meg.

–Nagy köszönet illeti a szerbiai művelődési minisztériumot, hiszen az elmúlt 3-4 évben kisebb és nagyobb beruházások révén teljes egészében fel tudtuk újítani a Cnesa épületét és berendezéseit, a fűtési rendszertől kezdve az épület szigetelésén át az új székekig, festésig, műszaki részekig. Az önkormányzati részről mindig biztosítva volt az önrész és a szükséges többletkiadásokhoz a fedezet, viszont saját költségvetésből nem tudtuk volna ezt a vetítő berendezés beszerezni. Igaz, hogy az elmúlt években az igények és a szokások is változtak, mégis bízom benne, hogy a közösségben való létnek még mindig megvan a vonzereje, hogy ne csak színház, a művelődési események tudják összehozni az embereket, hanem a mozi is – nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester.

Az első nyilvános vetítést valószínűleg még ebben a hónapban megszervezik, s a műsort világsikerekből állítják majd össze.

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának sajtószolgálata

Németh Ernő felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..