home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újdonságok a Vet-Medica szolgáltatásában
2005.10.18.
LX. évf. 42. szám
Újdonságok a Vet-Medica szolgáltatásában

A Vet-Medica oszlopos tagjai az újonnan megnyílt hódegyházi rendelő előtt2005 februárjában nyílt meg Tiszaszentmiklóson Vet-Medica néven egy központi állatorvosi állomás. Poljak Andrija helybeli állatorvos családi házát alakította át a célnak megfelelően. Azóta is sikeresen együttműködnek a...

A Vet-Medica oszlopos tagjai az újonnan megnyílt hódegyházi rendelő előtt

2005 februárjában nyílt meg Tiszaszentmiklóson Vet-Medica néven egy központi állatorvosi állomás. Poljak Andrija helybeli állatorvos családi házát alakította át a célnak megfelelően. Azóta is sikeresen együttműködnek az állattenyésztőkkel nemcsak a faluban, hanem Padén és Feketetón is. Ezeken a településeken külön magánrendelőket nyitottak, a munkájukat összesen három állatorvos-technikus segíti. Újdonságnak számít, hogy a már tervezett hódegyházi rendelő is megnyitotta ajtaját. Köszönet illeti a hódegyházi helyi közösség vezetőségét, akikkel karöltve sikerült a helyi közösség egyik helyiségét átalakítani magánrendelővé, ami ideális, mert a falu központjában van.
- Ezentúl ide is jöhetnek állattenyésztők és fordulhatnak hozzánk állatorvosi beavatkozésért, gyógyszerekért. Ügyeletet egyelőre minden munkanapon reggel 7 és 9 óra között tartunk - mondta Poljak Andrija.
Dunai Csaba tiszaszentmiklósi segédállatorvos azt hangsúlyozta, hogy a szarvasmarhákat megjelölik. Ezzel azt akarják elérni, hogy az állattenyésztés, az állomány és a tej minősége ellenőrzés alatt legyen. Ennek az akciónak az a lényege, hogy kiszűrjék az esetleges betegségeket, amelyek az emberekben is kárt okozhatnak. A lakosok körében kölcsönös bizalmat szeretnének kiépíteni. Sajnos, itt sem szoktak még hozzá az emberek az efféle szolgáltatásokhoz. Az akció befejeztével minden állattenyésztő megkapja az állategészségügyi bizonylatot, a fejőstehenek után pedig az úgynevezett tejkártyát, ami a tejtermék áruba bocsátásában játszik szerepet. Amit még fontos kiemelni: az áraik 20-30 százalékkal kedvezőbbek, mint a környéken.
-b 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..