home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Újdonsággal jelentkezik Zséda, Heidi Albert és Zaz
Zvekán Péter
2021.10.08.
LXXVI. évf. 39. szám
Újdonsággal jelentkezik Zséda, Heidi Albert és Zaz

Zséda: Kócos — Zaz: Imagine — Heidi Albert: Lehetetlen

Zséda: Kócos

A Kócos című legújabb Zséda-dal egy egészen szokatlan képvilágú klipet kapott. Jómagam nem is tudom milyen kategóriába tenni, de a következő megfogalmazást olvastam róla: „a videó ezúttal a fashionkollázs és a Monty Python világát idézi meg.” A szám egyébként a februárban megjelent Szívizomláz című korong sorban ötödik kislemeze, olyan slágereket követve, mint a Kökény Attilával közösen felvett Hello vagy az Életben maradni.

A szerzemény mondanivalójáról Zséda a következőket mondta: „Az elmúlt évünk, lassan mondhatjuk, hogy éveink, tele voltak olyan szürreális momentumokkal, amikor legszívesebben azt mondtam volna: Valaki csípjen meg! Nem álmodom? És nem álmodtuk, ebbe a nagyon furcsa, nagyon összezavart világba kerültünk, melyben akár az is megtörténhet, hogy a kócos reggeleken feltűnjön egy repülő cápa.

 

Zaz: Imagine

A Tours városában született, igazán különleges hangú énekesnő dalaiban a francia sanzont elegyíti a jazz és a soul stílusjegyeivel. 2010-et írtunk, amikor berobbant a köztudatba az azóta hatalmas slágerré lett Je Veux című szerzeményével, mely a Spotifyon több mint 122 milliós streamet generált. Az azóta megjelent lemezei hatalmas sikereket értek el, és világszerte összesen 4 millió példányban keltek el.

Legújabb dala is egy igazi Zaz-szerzemény lett, azaz kellően erőteljes és egyedi. Az énekesnő a következőképp nyilatkozik a szám kapcsán: „Ez nemcsak egy különleges személynek szól, hanem minden olyan embernek, akit szeretek, és akivel közös a célunk: olyan dolgokat tenni, amelyekkel segítünk. Létrehozni egy olyan társadalmat, amelynek van értelme, ezért kell küzdenünk.”

 

Heidi Albert: Lehetetlen

A szerző-előadót Bognár Andreaként, a Latency pop-trap duó egyik tagjaként ismerhettük meg. Nem mellékesen zenésztársával, Szakadáti Tamással tavaly megnyerték a Petőfi rádió Saját Zenéd nevű tehetségkutató versenyét. És hogy honnan ered az énekesnő művészneve? Nos, Andi két nagymamája, Albert Ilona és Boldizsár Hedvig ihlette. „Egyfelől szerintem könnyebben megkülönböztetnek ezzel a névvel, másrészt könnyebb elhinnem, hogy bárki lehetek, aki csak szeretnék. Kvázi létrehozzam önmagam” — mesélte az énekesnő.

Egy dal nem feltétlenül attól lesz hatalmas sláger, hogy mennyi idő alatt készült, hiszen a pop-rock történelemben szinte percek alatt megszületett, mára már kitörölhetetlen szerzemények is vannak. Mindezt azért mondom, mert ennek a számnak az alapja alig néhány perc alatt készült el.

Azt mondják, a legjobb zenék 10 perc alatt születnek: még sosem tapasztaltam ilyet, mígnem a második szólódal, a Lehetetlen refrénje csak úgy beugrott egyik este, főzés közben. Ezt később a felvétel producerével, Somogyvári Danival együtt fejlesztettük tovább, akinek neve a Follow the Flow-val, ByeAlexszel vagy éppen a The Biebersszel közös munkáiról lehet ismerős” — mesélte Heidi Albert. A dal szövegével kapcsolatban pedig a következőket mondta: „Nem értettem, hogy amíg néhány ismerősömnek már gyerekei vannak, házasok, addig nekem még sosem volt igazán komoly kapcsolatom — ha volt is rá esély, mindig szabotáltam. Úgy gondoltam, ez nem normális, biztosan van velem valami baj. Azóta változtak a dolgok, arra törekszem, hogy elmélyítsem az önismeretem. Ezáltal egyre jobban szeretem és becsülöm magam, már nem kell külső megerősítés a férfiaktól.

 

Kép: mymirror.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..