home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újabb száz munkahely nyílik Szabadkán
Kartali Róbert
2022.05.19.
LXXVII. évf. 20. szám
Újabb száz munkahely nyílik Szabadkán

A hálózati csatlakozókábelek gyártásával foglalkozó osztrák Feller Kft. érkezik Szabadkára. A vállalat képviselői és Stevan Bakić polgármester a beruházásról szóló szándéknyilatkozatot a múlt héten írták alá a városházán.

A tápkábelek gyártásával foglalkozó cégnek több országban is van képviselete, szerbiai leányvállalatának székhelye pedig Szabadkán lesz. Ausztrián túl Amerikában, Angliában, Magyarországon és Hongkongban is van forgalmazói és gyártói kapacitásuk — tudatta a részleteket Stevan Bakić a szerződés aláírása után.

— Köszönet a vállalat vezetőségének, hogy üzleti tevékenységét Szerbiára is kiterjeszti. Ez egy nagy nap városunk, valamint az ország számára is. A vállalat nagyságáról azok a tények is tanúskodnak, hogy legnagyobb üzleti partnerei között tarthatja számon a Bosch, a Hewlett-Packard, a Cisco és még számos vállalatot. Ami fontos, hogy Aleksandar Vučić elnök politikájának köszönhetően külföldi befektetők érkeznek Szerbiába, ennek hatására pedig a szabadkai vámszabad övezet és összességében az ipari zóna is fejlődik.

A polgármester elmondása szerint az osztrák cég a szándéknyilatkozatban egyebek mellett azt vállalta, hogy mintegy 5 millió eurós beruházást fog Szabadkán megvalósítani, felépít egy termelői üzemet a vámszabad övezetben, és a termelés megindításának első fázisában száz embert állít majd munkába. Másik oldalról Szabadka város elkötelezte magát, mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalat számára megkönnyítse a beruházás megvalósulását, és létrehozza az összes hozzáférési infrastruktúrát azokon a telkeken, amelyeken az üzemet fel kívánják építeni.

— Az önkormányzat és a közvállalatok mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a befektetőkben egyetlen másodperc erejéig se merüljön fel kétség azt illetően, hogy miért éppen Szabadkát, illetve Szerbiát választották vállalkozásuk bővítésének helyszínéül — tette hozzá Bakić, aki sok sikert kívánt a vállalatnak Szabadkán.

Dr. Barbara Aser, a Feller cég vezérigazgatója megköszönte a polgármesternek a fogadtatást. Mint mondta, a vállalat eddig nagyon sok országra kiterjesztette a tevékenységét, de sehol sem fogadták ekkora szeretettel, mint Szabadkán.

— Ausztriában sok szerb nemzetiségű alkalmazottunk van, aki mindig azt tanácsolta, hogy Szerbiába jöjjünk befektetni. Vannak partnereink a világ minden tájáról, és amikor láttuk, hogy cégünk megérett a további terjeszkedésre, szemügyre vettük a térség országait, és az Osztrák Gazdasági Kamara belgrádi kirendeltségének köszönhetően megállapítottuk, hogy Szerbia teljes mértékben megfelel az elvárásainknak. Rengeteget interjúztattunk, és a szabadkai Nebojša Miloševićre esett a választásunk, ő lett a szerbiai leányvállalat igazgatója. Azt javasolta, hogy a beruházásunkat ebben a városban valósítsuk meg. Ez jó döntés volt, hiszen gyönyörű szép, Ausztriában sem lehet találni ilyen városházát, mint Szabadkán. Az emberek tehetségesek, tanultak, éppen ezért biztos vagyok abban, hogy jó döntést hoztunk, és meg vagyok győződve, hogy szép jövő elé néz a befektetésünk ebben a városban.

A vezérigazgató azzal fejezte be nyilatkozatát, hogy mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy az itteni cégük is sikeres vállalkozás legyen, és megfeleljen a szabadkaiak elvárásainak.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..