home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Újabb idény új célokkal
Tóth Tibor
2021.09.03.
LXXVI. évf. 35. szám
Újabb idény új célokkal

A TSC Magyarkanizsa labdarúgónői újoncként a 6. helyen zárták a Szuperliga 2020/21-es idényének küzdelmeit. Néhány hetes pihenő után a lányok elkezdték a felkészülést az új idényre, melyben a cél az előrelépés, azaz legalább az 5. hely megszerzése. A temesvári Politehnika elleni, utolsó felkészülési mérkőzés előtt látogattunk el az egyik edzésre, és néhány szakvezetővel, valamint a lányokkal latolgattuk az esélyeket.

— Elégedettek vagyunk az elmúlt idényben megszerzett 6. hellyel, hiszen újoncként az egyetlen célunk a Szuperligában való maradás volt, melyet a vártnál egy kissé nehezebben, de végül sikerült kiharcolnunk — értékelte az elmúlt idényt néhány mondatban Kazi Zsolt klubelnök, és már sorolta is a változásokat, mivel a nyár folyamán jelentős játékosmozgás volt tapasztalható a kék-fehéreknél. — A csapatból négyen távoztak. Marijana Jankov Észak-Macedóniába szerződött, Mina Kecman, aki az elmúlt másfél idényben a legjobb góllövőnk volt, tanulmányait és pályafutását az Egyesült Államokban folytatja, csapatkapitányunk, Sóti Réka befejezte pályafutását, ahogy tartalék kapusunk, Milica Knežević is. Pótlásukra öten érkeztek. A šabaci Mačva csapatától megszereztük az ország egyik legtehetségesebb kapusát, Anđela Vesićet, a főleg hátvéd poszton bevethető Lena Marjanović a Zemuntól érkezett, valamint a Spartacus B csapatától Staša Đokić, Vanja Petrović és Sara Radosavljević nálunk folytatja pályafutását. Đokić nagy ígéret, ő a középpályán mozog otthonosan, Petrović középcsatár, Radosavljević pedig több poszton is bevethető.


Sóti Réka tizenegy év aktív játék és több mint száz hivatalos mérkőzés után fejezte be pályafutását (fotók forrásai: ŽFK TSC)

A lányok július 15-én kezdték meg a felkészülést az új idényre. Néhány hetes munka után a Zlatar-hegységbe utaztak, és több barátságos mérkőzést játszottak.

— A nikšići Ekonomist együttesét 5:1-re vertük, majd a montenegrói bajnok, a pljevljai Breznica következett volna, a Bajnokok Ligája selejtezője miatt azonban lemondta a találkozót, így újra az Ekonomisttal mérkőztünk meg, és ezúttal fölényesebb, 11:2-es győzelmet arattunk. Hazafelé megálltunk Belgrádban, és nehéz körülmények között, nagy hőségben, műfüves pályán a Crvena zvezda csapatával 1:1-es döntetlenre mérkőztünk — számolt be az eredményekről a klubelnök.

A Szuperliga, a tavalyi idénnyel ellentétben, ezúttal nem tíz-, hanem nyolccsapatos lesz, és nem három, hanem egy együttes esik ki. Az elnök úgy érzi, a csapatnak az idén nehezebb dolga lesz a bennmaradást illetően.

— A Spartacus minden bizonnyal a 2021/22-es idényben is egyeduralkodó lesz, több amerikai és ghánai játékossal is erősített. A Crvena zvezda játékerőben nem változott, a niši Mašinac viszont igen, hiszen ott is amerikai, valamint mexikói játékosokat igazoltak. A Vojvodinától sokat várok, mivel az újvidékieknek fiatal csapatuk van, mely egyre inkább kezd összeszokni, összeérni. Nem lesz egyszerű dolgunk, fő célunk egyértelműen a bennmaradás. Egy újonc csapatnak általában sokkal nehezebb a második idényben bennmaradnia a ligában, mint az elsőben megkapaszkodnia. Remélem, az idény végén újra elégedettek lehetünk — mondta Kazi.

A klub berkeiben működik egy 15 éven aluli csapat is, mely a Vajdasági Fejlesztési Ligában szerepel. A lányokkal szemben az eredményeket illetően különösebb elvárásai nincsenek a vezetőségnek, a legfőbb cél a tapasztalatszerzés, hiszen abból a csapatból idővel felkerülnek majd a játékosok az első csapatba.


A TSC Magyarkanizsa az utolsó felkészülési mérkőzésén a temesvári Politehnika együttesét 5:4 arányban múlta felül 

Vajda Fangyó vezetőedző elmondta, hogy a táborban nagyon keményen dolgoztak a lányok, napi két, gyakran három edzés szerepelt a programban, plusz még felkészülési mérkőzéseket is játszottak.

— A meccseken jó dolgokat is láttunk, és olyat is, amit ki kell javítanunk. A montenegrói Ekonomist, annak ellenére, hogy hazájában a 3. helyen végzett, sokkal gyengébb nálunk, viszont a Crvena zvezda elleni, fővárosi mérkőzés igazi erőpróba volt számunkra. A piros-fehérek felfiatalították csapatukat, az idősebbek közül a minőségi játékosokat tartották meg, így szerintem ők az idén is a felsőházban végeznek, de azt is el tudom képzelni, hogy a bajnoki címért is harcba szállnak. Noha a lányok fáradtak voltak, és hatalmas hőségben játszottunk, a mérkőzés hajrájában egyenlíteni tudtunk, ami engem is meglepett. Minőségi és fiatal játékosokat igazoltunk, tizenhét és tizenkilenc éven aluli válogatottakat, akik még sokat fejlődhetnek. Az eredményeket és a játékot illetően is szeretnénk előrelépni. Elég nehéz a sorsolásunk, de úgy hiszem, eséllyel pályázunk a 4. helyre. A legrosszabb esetben is előrelépnénk egyet, azaz legalább az 5. helyen szeretnénk végezni.


A zlatari edzőtáborban két fölényes győzelmet arattak a lányok

Balázs Bettina betegség miatt három héttel később kezdte meg a felkészülést, de hátrányát Zlataron behozta, és felzárkózott csapattársaihoz.

— A keretben nagy változások történtek. A távozók helyére tehetséges játékosok érkeztek, akik nagyon jól dolgoznak, látszik rajtuk az akarás, és jól be is illeszkedtek. Úgy vélem, most erősebb csapattal vágunk neki az idénynek. Személyes célom, hogy élvezzem a játékot, a mérkőzéseket. Mindent ki fogok adni magamból, szeretném minél gyakrabban győztesként elhagyni a pályát.

Körmöczi Csilla eredményesnek ítélte meg az edzőtábort, majd hozzátette, hogy a Crvena zvezda elleni mérkőzésen derült ki, hol is tart a csapat.

— Úgy érzem, az idei csapatunk talán az eddigi legerősebb. Kiváló képességű lányok érkeztek, akik sokat hozzá tudnak tenni a játékhoz. Szeretnénk az első négyben végezni, én pedig gólt akarok szerezni a hamarosan kezdődő idényben.

Jovanović Andrijana a belgrádi Radban és az Obilićben is játszott, mielőtt Magyarkanizsára tette át székhelyét.

— Nagyon jól érzem magam. A csapattársak kedvesek, sokat viccelődünk, szinte mindig együtt vagyunk, családias a hangulat. Nehéz volt a zlatari edzőtábor, mivel gyakran naponta háromszor edzettünk a nagy melegben, de mindent kibírtunk. Jól felkészültünk a bajnokságra, így a 3., 4. hely környékére várom a csapatot, mert ott a helyünk. Jó formában érzem magam, és szerintem én is jó teljesítményt fogok nyújtani.

A csapat lapzártánk után játszotta le első bajnoki mérkőzését a niši Mašinac ellen. Az előttünk álló hétvégén Vajda Fangyó együttese a zimonyi Slogánál vendégszerepel, majd a szabadkai Spartacus látogat Magyarkanizsára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..