home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Újabb idegenforgalmi beruházást valósítottak meg Magyarkanizsán
Kartali Róbert
2022.01.06.
LXXVII. évf. 1. szám
Újabb idegenforgalmi beruházást valósítottak meg Magyarkanizsán

Magyarkanizsa Önkormányzata az elmúlt év végén újabb beruházásokat valósított meg a Tisza-parton, a strandhoz vezető úton és a töltésen. Az önkormányzat elöljárói szerdán megtekintették az elvégzett munkálatokat. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója nyilatkozott a helyszínen a sajtónak.

— Új padok, világítótestek és szemetesek lettek kihelyezve a magyarkanizsai Tisza-parti töltésen lévő sétányra, továbbá egy járdarész is fel lett újítva, ami megkönnyíti a közlekedést a part és a városközpont között — mondta Magyarkanizsa polgármestere. — A beruházás 2021-ben indult el október-november folyamán, de az időjárási körülmények miatt a sétálótér átadója 2022-re csúszott át. Ez a beruházás mintegy 3 millió dinár értékben valósult meg, melyből 2,8 millió dinárt az idegenforgalmi minisztérium, megközelítőleg 200 000 dinárt pedig az önkormányzat állt önrészként. Bízom benne, hogy 2022-ben is tudjuk folytatni az idegenforgalmi beruházásokat a község területén.

— Összesen 235 folyóméter betonút lett felújítva, 25 padot helyeztek ki a sétányra, 11 újat és 14 felújítottat, funkcionálisabb szemeteskosarakra cserélték a régieket, most összesen 21 köztéri szemetes található a sétányon, továbbá 36 kandeláber, köztéri villanyoszlop lett felújítva — sorolta az illetékes közvállalat igazgatója. Hozzátette, ezenkívül három turisztikai információs táblát is kihelyeztek a strand területén.

Az eseményen elhangzott, tovább is szeretnék folytatni a strand úthálózatának kiépítését, melyet már tavaly elkezdtek. A sátortáborban pedig már tavaly is megvalósultak a belső útinfrastruktúrát, a közvilágítást és a külső parkolót érintő beruházások. Most folytatni szeretnék mindezt, hogy vonzóbbá tegyék a község idegenforgalmi kínálatát.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..