Újabb idegenforgalmi beruházást valósítottak meg Magyarkanizsán
Kartali Róbert
2022.01.06.
LXXVII. évf. 1. szám
Újabb idegenforgalmi beruházást valósítottak meg Magyarkanizsán

Magyarkanizsa Önkormányzata az elmúlt év végén újabb beruházásokat valósított meg a Tisza-parton, a strandhoz vezető úton és a töltésen. Az önkormányzat elöljárói szerdán megtekintették az elvégzett munkálatokat. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója nyilatkozott a helyszínen a sajtónak.

— Új padok, világítótestek és szemetesek lettek kihelyezve a magyarkanizsai Tisza-parti töltésen lévő sétányra, továbbá egy járdarész is fel lett újítva, ami megkönnyíti a közlekedést a part és a városközpont között — mondta Magyarkanizsa polgármestere. — A beruházás 2021-ben indult el október-november folyamán, de az időjárási körülmények miatt a sétálótér átadója 2022-re csúszott át. Ez a beruházás mintegy 3 millió dinár értékben valósult meg, melyből 2,8 millió dinárt az idegenforgalmi minisztérium, megközelítőleg 200 000 dinárt pedig az önkormányzat állt önrészként. Bízom benne, hogy 2022-ben is tudjuk folytatni az idegenforgalmi beruházásokat a község területén.

— Összesen 235 folyóméter betonút lett felújítva, 25 padot helyeztek ki a sétányra, 11 újat és 14 felújítottat, funkcionálisabb szemeteskosarakra cserélték a régieket, most összesen 21 köztéri szemetes található a sétányon, továbbá 36 kandeláber, köztéri villanyoszlop lett felújítva — sorolta az illetékes közvállalat igazgatója. Hozzátette, ezenkívül három turisztikai információs táblát is kihelyeztek a strand területén.

Az eseményen elhangzott, tovább is szeretnék folytatni a strand úthálózatának kiépítését, melyet már tavaly elkezdtek. A sátortáborban pedig már tavaly is megvalósultak a belső útinfrastruktúrát, a közvilágítást és a külső parkolót érintő beruházások. Most folytatni szeretnék mindezt, hogy vonzóbbá tegyék a község idegenforgalmi kínálatát.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..