home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Újabb földrengés Törökországban
2023.02.21.
LXXVIII. évf. 7. szám
Újabb földrengés Törökországban

Újabb, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökországot az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint.

A rengéseket Szíriában, Jordániában, Izraelben, Egyiptomban és Libanonban is érezték. A rengés központja a Hatay török tartományban található Defne város környékén volt, 2 kilométeres mélységben. Ezt követte pár perccel később egy második, 5,8-es erősségű rengés, melynek központja Samandagban volt.


Fotó: Tanjug / AP / DIA

Médiajelentések szerint épületek dőltek össze, és az áram- és internetszolgáltatás is szünetel egyes területeken. Több ember rekedt a romok alatt, a mentőcsapatok a helyszínen vannak. Az illetékesek figyelmeztették az embereket, tartsák magukat távol az omlásveszélyes épületektől.

Süleyman Soylu belügyminiszter szerint az újabb földrengésnek három halálos áldozata és 213 sérültje van.

Északnyugat-Szíriában 470 ember sérült meg, ahogy pánikszerűen próbáltak kimenekülni az épületekből, sokan háztetőkről, erkélyekről ugrottak le. A hétfői földrengés a szíriai Idlíb és Aleppó régióját is súlyosan érintette.

Mint az már ismert, a február 6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengés csaknem 45 ezer ember halálát okozta Törökországban és Szíriában. A török hatóságok több mint 6000 utórengést mértek.

 

Forrás: hirado.hu, Pannon RTV

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..