home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Újabb földrengés Horvátországban
2020.12.31.
LXXV. évf. 53. szám
Újabb földrengés Horvátországban

Az elmúlt 72 órában több mint 90 földrengés történt Horvátországban, Sisak és Petrinja környékén.

Ma, a kora reggeli órákban ismét földrengés volt Horvátországban. Az elsődleges jelentések szerint a földmozgás a Richter-skála szerinti 3,8-as erősségű volt, amelynek epicentruma Petrinjánál volt. A városban a mai és a korábbi rengések következtében súlyos károk keletkeztek, több száz ember maradt hajléktalanul.

Fotó: Tanjug/AP

A keddi erőteljes földmozgásban heten meghaltak. Január 2-án, szombaton gyásznap lesz Horvátországban. A döntést a horvát kormány hozta meg, amely egyperces csenddel emlékezett a földrengés áldozataira. A horvát állam számlát nyitott az otthon nélkül maradt lakosok megsegítésére. Európa és a világ számos országa felajánlotta támogatását Horvátországnak.

A horvátországi földrengések miatt biztonsági okokból leállították a szlovéniai Krško atomerőművet. A létesítmény a földmozgások során nem szenvedett sérülést, de ilyen esetekben kötelező az automatikus vészleállás.

A szerb kormány jóváhagyta, hogy Szerbia egymillió eurós pénzügyi segélyt küldjön Horvátországnak, a földrengés okozta károk enyhítésére.

A keddi, Richter-skála szerinti 6,3-as rengést az egész régióban, így Szerbiában és Magyarországon is érezni lehetett. 

(Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..