home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Újabb felüljáró épül a Y-elágazás felett
Pannon RTV
2021.06.22.
LXXVI. évf. 24. szám
Újabb felüljáró épül a Y-elágazás felett

A 2019-ben átadott, Szabadkát elkerülő Y-elágazás nehezíti az autóút két oldalán a földjeiket művelő gazdák tevékenységét. Emiatt tavaly felépítették a mélykúti felüljárót, most pedig a Pacséri úton kezdődtek meg a felüljáró építési munkálatai.

Az Y-elágazásnak a topolyai úti körforgalomtól a zombori úti körforgalomig terjedő szakaszán június 18-án kezdődött el az úgynevezett pacséri felüljáró kiépítése. A kivitelezők 180 napos határidőt kaptak. Így a tervek szerint a felüljáró az idei év végéig el is készül.

Az idei köztársasági költségvetésből különítették el a pacséri úti felüljáró megépítéséhez szükséges 250 millió dinárt. A felüljáró előfeszített vasbeton-szerkezetből épül, hosszúsága közel 80, szélessége pedig tíz és fél méter lesz – mondta a helyszínen Lálity Urbán Emese, infrastrukturális államtitkár.


Fotó: Pannon RTV / Tímár Zsolt

Akárcsak a mélykúti felüljárón, a pacséri úti átjárón is lesz gyalogjárda, amit szükség szerint a kerékpárosok is használhatnak – hangsúlyozta Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, a 31 évvel ezelőtt rosszul megépített betonpilléreket is el kell eltávolítani

A munkálatokat Anita Dimoski, az infrastrukturális miniszter vasúti fejlesztésekkel megbízott segédminisztere is megtekintette. Ennek kapcsán dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke két fontos vasúti beruházásról is beszélt: „A Belgrád-Budapest vasútvonalnak a hozzánk legközelebbi, és rajtunk áthaladó részének a kivitelezési munkálatai jövőre kezdődnek el, a Szeged-Szabadka vasútvonal pedig a jövő év szeptemberégi elkészül. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..