home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Újabb fejlesztések támogatása Zentán
(Tha)
2017.01.12.
LXXII. évf. 2. szám
Újabb fejlesztések támogatása Zentán

Ivan Đoković kormányelnök-helyettes, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár zentai látogatása során a helyi önkormányzatban folytatott megbeszélést. A találkozó témái a Tisza parti település polgárait leginkább érintő problémák és a fejlesztési lehetőségek voltak. A tárgyalás után Ceglédi Rudolf polgármesterrel az újságírókat is tájékoztatták az elhangzottakról.

— A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság már korábban is jelentős összegekkel segítette Zenta fejlesztési terveit, és ezen a gyakorlaton a jövőben sem kíván változtatni — hangsúlyozta Ivan Đoković. Elmondta, kiemelt fontosságúnak tartja, hogy mielőbb megoldódjon az ipari zóna tulajdonjogi problémája, mert ezáltal tudnának a községbe újabb befektetőket vonzani. A másik jelentős projektum a zentai távfűtés, amelynek a működtetéséhez partnert kellene találni, de ebbe a sorba tartozik az Üzleti Inkubátorház tevékenységének a bővítése is. A titkár úr összefoglalójában kitért a cukorgyár körül kialakult áldatlan helyzetre is.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere bejelentette, a titkárság a jövőben is támogatja a Tornyosi úton található kerékpárút kiépítésének folytatását — az időjárás javulásával a harmadik szakasz munkálatai kezdődnek, a térfigyelő rendszer fejlesztését és a közmunkaprogramot. A találkozón a turisztikai programokról is tárgyaltak. Megvitatták, milyen lehetőségeket kínál a zentai termálkút, kitértek a zentai csata — idén lesz az esemény 320. évfordulója — idegenforgalmi vonzerejére és szóba került, hogy a község területén bővíteni kellene a szálláshelyek számát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..