home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
Újabb fejlesztések a horgosi általános iskolában
2024.05.20.
LXXIX. évf. 20. szám
Újabb fejlesztések a horgosi általános iskolában

Négymillió dináros támogatásban részesül a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola a NIS Kőolajipari Rt. pályázatának köszönhetően, ami azt jelenti, hogy folytatódhatnak a tanintézményben a beruházások. Erről, s az elmúlt időszak projektumairól tájékozódott az iskolában Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester. A látogatáson jelen volt Vicsek Annamária, a VMSZ alelnöke, Fremond Árpád a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó oktatási államtitkár, és Korponai Lívia, a tartományi oktatási titkárság pénzügyi segédtitkára.

Somogyi Ilona, az iskola igazgatója elmondta, a NIS pályázatát még tavaly nyerték meg, de idén valósulnak meg a fejlesztések, a program befejezése júniusban várható.

– Okos tantermekre kértük a támogatást, interaktív táblára, számítógépekre. Színes nyomtatókat kaptunk. Az informatika tanárok nagy teljesítményű laptopokhoz jutottak, emellett iskolabútorzatot igényeltünk.

Az oktatási titkárság pályázatokkal, valamint pénzügyi tartalékokkal tuda támogatni az oktatási intézményeket.

– Arra törekszünk, hogy ez az összeg minden évben növekedjen, mivel egyre nő az iskolák igénye. Járjuk a terepet is, folyamatosan kísérjük, hogy milyen szükségleteik vannak az iskoláknak és igyekszünk a pályázatok kiírásakor sorrendet felállítani, s az égető problémákat minél előbb megoldani – fogalmazott Korponai Lívia, a tartományi oktatási titkárság pénzügyi segédtitkára.

Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester kiemelte, hogy a tervek szerint szeptembertől Horgoson megkezdődik a felnőttoktatás, hogy azok, akik nem fejezték be a nyolc osztályt, lehetőséget kapjanak erre. A beruházások kapcsán ugyanakkor elmondta:

– Tartományi támogatással valósulnak meg az infrastrukturális beruházások, a szigetelés, a festés, az ablakok cseréje mind a pályázati lehetőségeknek köszönhető, de az eszközbeszerzés is folyamatos. Az önkormányzat is biztosít ehhez pénzügyi hátteret – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert. Magyarkanizsa polgármestere hozzátette, a tervek szerint szeptembertől Horgoson megkezdődik az oktatás azoknak a felnőtteknek, akik nem fejezték be az általános iskolát. 

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Németh Ernő felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..