home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Új zenekar a színen
Szerda Zsófia
2024.06.06.
LXXIX. évf. 23. szám
Új zenekar a színen

Mindig öröm, ha új együttes alakul, főleg akkor, ha ismerős zenészekből, énekesekből áll össze. Ilyen új formáció a Garden Party. Bemutatkozó koncertje május 29-én volt a szabadkai városháza dísztermében.

Több világhírűvé vált, klasszikus zenéből induló sztárról tudunk, s olyan zenekarból is több van, amely klasszikus hangszerekkel ad elő slágereket, pop- és rock dallamokat, melyek — a hangszereléstől egy egészen új köntösbe öltözve — szinte új számokként szólalnak meg. A Garden Party menedzsere, vezetője, Németh György felel a hangszerelésért, s azt kell mondjam, nagyon jót tesz a vonósszekció ezeknek a mindenki által ismert daloknak, legyen az Miley Cyrus vagy a Vaya Con Dios slágere. Sőt, a zenészek még a metálhoz is bátran nyúltak, egy Metallica-medley is szerepelt a repertoárjukon. Két mashupnak nevezhető dal is helyet kapott a koncerten, egyik kedvencem, az I Put a Spell on You című Screamin’ Jay Hawkins-szám, mely párjául Teddy Swims Lose Control című dalát kapta, s igen jól működtek együtt.  

Egy igen friss formációról beszélhetünk, hiszen a tavalyi év őszén alakult meg, bár a tagok már nagyon régóta foglalkoznak zenével. A Garden Quartet ismerős lehet sok olvasó számára, közülük hárman tagjai a Garden Party zenekarnak: a mindig vidám mókamester Zsiga Pál (hegedű), a szerényebb virtuóz Slobodan Stefanović (hegedű), aki zenélés közben szinte eggyé válik hangszerével, valamint Molnár Viktor (cselló), és hogy jó ritmusban haladjon előre a koncert, a zenekar tagja még Végső Zoltán (dob) is. A két énekesnő László Judit, az Újvidéki Színház színművésznője, és Németh Nemes Aranka, akit már énekelni, szavalni is láthattunk. Energiájuk mindenkit magával ragad, nagy hangok szorultak a lányokba, s élvezettel adják elő a dalokat, a duetteket, ahogy kell, összhangban egymással.

A szabadkai városháza komolyságát jócskán fellazították a jazzes, popos, rockos dallamok, és hogy a bárhangulat is meglegyen, csupán az asztalokon álló lámpákkal világítottak. Így kell bemutatkozni, azt mondom. De azért szívesen elmennék őket meghallgatni egy másik helyszínre is, ahol bátrabban lehet ropni a táncot, hiszen egész biztosan a fél közönség felpattant volna már a második szám közben, de érezve a helyszín komolyságát, ezt mégsem tette. Egy kerti partin koktélt kortyolgatva azonban már senki nem feszeng. Kerti partiba a Garden Partyval! Hívjátok őket, új színei ők a szabadkai zenei életnek. Korhatár nélkül ajánlott mindenki számára.

Fényképezte: Szerda Zsófi

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..