home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új vezetőség a Vinogradarban
Tóth Tibor
2021.08.27.
LXXVI. évf. 34. szám
Új vezetőség a Vinogradarban

A hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub 2017-ben ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját. A népszerű zöld-fehér csapat az elmúlt éveket a Szabadkai Körzeti Ligában töltötte, ahol bajnoki címet is szerzett, a 2019/20-as idénytől azonban a legalacsonyabb rangfokozatban, a Szabadkai Városi Ligában szerepel. A Vinogradar az elmúlt szezonban megnyerte a bajnokságot, így a focikedvelők körében a meglepetés erejével hatott a hír, mely szerint a klubban a nyáron vezetőségváltás lesz. A váltás szükségességéről Sövény Rudolffal, a Vinogradar Labdarúgóklub közgyűlésének elnökével és Latyák Lóránttal, a klub újonnan kinevezett elnökével beszélgettem.

— Tapasztalataink szerint az utóbbi időben a helybeliek valamelyest eltávolodtak a klubtól. Baráti összejöveteleken, beszélgetéseken felmerült, hogy ezen jó lenne változtatni. Többszöri megbeszélés után össze lett hívva a Vinogradar Labdarúgóklub közgyűlése. A korábbi vezetőség mandátuma decemberben járt volna le, tehát mindenképp új vezetőséget kellett volna választani. Úgy gondoltuk, nem várunk addig, és az új vezetőséget megválasztjuk a két idény között, hogy legyen idő felkészülni a 2021/22-es szezonra. Az új elnök Latyák Lóránt, a klub korábbi játékosa lett, aki példás pályafutással büszkélkedhet, szinte minden Vinogradar-szurkoló és -szimpatizáns ismeri, emlékszik a játékára. A közgyűlés elnökének tisztét jómagam töltöm be, a vezetőséget pedig Pejić Bojan, Bicskei István, Bajht Ferenc, Dragan Vignjević, Tóth Ottó, Tóth Tibor, Varga Zsolt és Kovács Péter alkotja. Az elnökség tagjai valamilyen módon kötődnek a klubhoz, többen korábban viselték a mezét, és fontosnak érzik, hogy tegyenek valamit a klubért. A Vinogradarnak a futballcsalád a jelszava, a mozgatórugója, és egy olyan családias hangulat alakult ki, amellyel nem sok klub dicsekedhet. Továbbra is a családias hangulat, a kiváló közösség megőrzése a célunk — emelte ki Sövény.


Sövény Rudolf

A közelmúltban a Vinogradar Labdarúgóklub és a magyarországi Bordány Sportkör közös IPA-pályázaton vett részt. A nyertes pályázat értelmében a Vinogradar Labdarúgóklub 58 000 euróban részesül, melynek mintegy fele a főpálya körüli reflektorok felállítására lett költve, így Hajdújáráson villanyfény mellett lehet edzeni és barátságos mérkőzéseket játszani. Emellett labdákat, különféle felszereléseket és kiegészítőket vásárolt a klub, valamint a bordányiakkal két közös tábor és labdarúgótorna, egy egészségügyi felmérés és az edzők számára szakelőadás valósult, illetve valósul meg a közös pályázaton nyert összegből. Az új vezetőség kapcsolatba lépett a TSC Labdarúgó-akadémiával, és a közelmúltban ellátogatott Topolyára.

— A TSC Labdarúgó-akadémia egyik alközpontja vagyunk, az ő rendszerébe tartozunk, utánpótlásedzőink fizetését a TSC állja. Utánpótlásunk példaértékű, négy utánpótlásedző foglalkozik a gyerekekkel, akik nemcsak Hajdújárásról és környékéről, hanem Horgostól Szabadkáig látogatják edzéseinket. Topolyán elmondtuk, hogy az új vezetőség is az eddig lefektetett alapokon működik tovább. A Vinogradar Labdarúgóklub a helyi emberek adományaiból megvásárolta a telket, ahol a TSC akadémia kispályás műfüves pályát létesít. Büszkeséggel tölt el, hogy vállalkozók, magánszemélyek, öregfiú focisták egyaránt adakoztak bizonyos összeggel, és mindössze egy hónap alatt összegyűlt a telek megvásárlásához szükséges 5000 euró. Az ígéretek szerint a műfüves pálya az idén megépül. Nagyon sok szabadkai gyerek jár ki hozzánk edzésre, ezért azon gondolkodunk, hogy az ősztől ezen ifjú sportolók utaztatását is megoldanánk. Szeretnénk, ha minél többen kezdenének el focizni, ami lehetőséget adna a jövő nagy labdarúgóinak felfedezésére, emellett fontos a családias hangulat és a kiváló közösség fenntartása is — mondta Sövény, majd hozzátette, lehetőség szerint minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre, hiszen a felkészülési meccsek azt mutatták, hogy az ifjúsági korosztályból a felnőttcsapatba került, helyi és környékbeli fiatalok megállják a helyüket, gólokat lőnek, gólpasszokkal irányítják magukra a figyelmet, vagyis mindenképp megérdemlik a közönség és a közösség biztatását.

Latyák Lóránt, a Vinogradar Labdarúgóklub új elnöke kiemelte, hogy az elsődleges cél az elmúlt években kiépített minőségi utánpótlásképzés megtartása, továbbfejlesztése, valamint az így kinevelt játékosok beépítése a felnőttcsapatba.

— A felnőttcsapat mellett, mely a Szabadkai Városi Ligában indul, négy korosztályos együttesünk vág neki a bajnokságnak. Az ifik a Magyarkanizsa—Zenta—Ada Községközi Ligában, a serdülők, a pionírok és a kiskakasok pedig a Szabadkai Minőségi Ligában lépnek pályára. A felnőttek edzője továbbra is Milutin Rajović. A játékosok közül eddig Glogovac és Nikšić hagyta el a klubot, mindkettejüket a višnjevaci Udarnikba igazolták. Fiatal csapatunkra nem helyezünk nyomást az előttünk álló szezonban, felszabadult játékot várunk tőle, és lehetőség szerint a lehető legjobb helyezést — mondta az elnök.


Latyák Lóránt

A felnőttegyüttes eddig három felkészülési mérkőzést játszott: az OFK Mala Bosna csapatát 3:1-re, a zentaörsi Hajdukot 3:2-re verték a zöld-fehérek, a Békova együttesével pedig 2:2-es döntetlent játszottak.

— Az ificsapatból a felnőttek közé került fiatalok lehetőséget kaptak az első csapatban, és megállták a helyüket. Az edző is nagyon elégedett velük, és rendszeres játéklehetőséget ad számukra — mondta Latyák, és hozzátette, hogy jelen állás szerint a Vinogradar a hazai mérkőzéseit vasárnaponként játssza, hiszen a hét utolsó napján általában többen látogatnak ki a meccsekre.

A Szabadkai Városi Liga 2021/22-es idénye augusztus 29-én kezdődik, amikor a Vinogradar Nagyfényen a Žednik ellen lép pályára. Az első hazai meccs szeptember első hétvégéjén esedékes, amikor az újonnan alakult kelebiai Graničar 024 vendégszerepel Hajdújáráson.

Az új vezetőség és a játékosok

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..