home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új üzemet nyit Nagykikindán a Tisza Automotive Kft.
Kartali Róbert
2019.07.04.
LXXIV. évf. 26. szám
Új üzemet nyit Nagykikindán a Tisza Automotive Kft.

Zenta és Óbecse után Nagykikindán nyitja meg harmadik vajdasági gyártótelepét a Tisza Automotive Kft. A cég jelenleg is mintegy 1900 főt alkalmaz, de a tervek szerint a jövő év augusztusában már 2500 embert szeretne foglalkoztatni.

A vállalat zentai gyárában most 700 nagykikindai munkavállaló dolgozik, aki naponta ingázik a két város között. Az új üzem megnyitásával első lépésben 320 embert foglalkoztatnak majd Nagykikindán: 160 új alkalmazott kezdi meg itt a munkát, és 160 már meglevőt csoportosítanak át az új telephelyre. A további tervek szerint azonban tovább is bővítenék a nagykikindai részleget, a helyi alkalmazottak számát ugyanis 1000 főre szeretnék növelni.

A magyarországi Tisza Cipő Grouphoz tartozó Tisza Automotive Kft. az autóipari és más műszaki termékeket igénylő ipari gyártók szállítója. Harmadik vajdasági üzemének megnyitása érdekében a cservenkai Jaffa vállalattal kötött bérszerződést a Jaffa tulajdonában levő nagykikindai Banini gyárépületének egyéves bérletéről.


Pavle Markov, Barna Ákos és Bojan Knežević, a Jaffa igazgatója (a szerző felvétele)

A Tisza Automotive 2014-ben kezdte meg működését Vajdaságban 60 fővel, gyors fejlődést valósított meg, így ma már 1900 főt foglalkoztat a meglevő két telephelyén. Az új üzem megnyitásával a helyi alkalmazottakat fokozatosan átcsoportosítják a nagykikindai gyártelepre, ahol további munkásokat is alkalmaznak majd. A cég több variációt is kilátásba helyezett, vagy a Banini vállalattól most egyéves időtartamra kibérelt épületét bővíti nagyobbra, és teszi alkalmassá a gyártásra, vagy Nagykikinda és a kormány támogatásával egy vadonatúj, modern épületbe költözik át 2020 augusztusában — mondta el Barna Ákos, a Tisza Automotive igazgatója.

— A Tisza Cipő Group az idén nyolcvanéves, és az utóbbi harminc év egyik legjobb döntése volt, hogy Vajdaságba, Szerbiába jött befektetni. Az elején kétségeink voltak azzal kapcsolatban, hogyan lehet visszaszocializálni az embereket a munkára, de nagyon jó gondolkodású és hozzáállású személyeket találtunk, aminek az az eredménye, hogy gyorsan tudtunk fejlődni, és jövőre várhatóan már a 2500 fős létszámot is elérjük a foglalkoztatottak terén — nyilatkozta a szerződéskötés után Gladinetz András, a Tisza Cipő Csoport vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a vállalat jó minőséget hoz létre, termékeivel elégedettek a megrendelők, a többi közt a Volvo is. Az autóipar néha kegyetlen, azoknak viszont kedvező, akik gyorsan és flexibilisen tudnak dolgozni, emiatt is kapta a cég új formációja a Flexi Factory elnevezést, mely arra utal, hogy maximálisan és rugalmasan szolgálja ki a megrendelőit. Három helyszínen különböző termékeket gyárt majd, és arra fordítja az erőforrásait, amire éppen a legnagyobb az igény — tette hozzá Gladinetz.

Nagykikinda önkormányzata három évvel ezelőtt kötött megállapodást a Tisza Grouppal arról, hogy a nagykikindai munkavállalók is dolgozhassanak a cég zentai üzemében — emelte ki Pavle Markov, Nagykikinda polgármestere. Mint mondta, a városban jelenleg mintegy 3100 munkanélküli van, ami nem kevés, de ez a beruházás is csökkenti majd ezt a számot. A Tisza Automotive Kft. a most létrehozott munkahelyeket még nem töltötte be, így aki állást keres, az nyugodtan jelentkezhet a vállalatban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..